Monday, April 30, 2007

Litteraturkritikere har en konservativ forståelse av håndverk i litteraturen, mener svenske Martina Lowden og Elise Karlsson --------------------------------- Mere ici.
Oh, wait now --------------- Danmarks bedste band EVER.
Hvis Kliché er Danmarks Devo-Kraftwerk så er Gasolin' måske Dan- marks Stones-Zeppelin? Gasolin' startede ud på 70-tallet (her med en vis Woodstock-Hendrix-feeling i Thy-lejren som på linie med Chri- stiania var et af den tids utopiske rum for sociale eksperimenter)
og nåede at blive solidt rock-og-rul-københavnske før forsanger Kim Larsen drog til New York på 80-tallet (her og her og her) for at for- søge at starte en solokarriere op. Retur til Danmark kom han da og lagde sig fast på den folkelige pop som han er kendt for.
Herr Wold refererede i sin spalte i lørdagens Klassekampen til et par indlæg i svenske Aftonbladet. Jeg havde faktisk bare læst Therese Bohmans udspil og ikke fået Raattamaa og Hallgren med mig.

Saturday, April 28, 2007

Margreth Olin sin bog anmeldes -------------------- [hær] Men hvad siger man andre steder om samme sag?

Wednesday, April 25, 2007

Dér er Helena med en rapport fra Textmässan.

Monday, April 23, 2007

Bring on -------------------- the dancing horses

Saturday, April 21, 2007

Anmeldelse af Nicolas Bourriaud: Relasjonell estetikk her ----- Jon Refsdal Moe talks back i kommentarfeltet og her er hans anmeldelse.

Friday, April 20, 2007

Lørdag og søndag ruller Textmässan i Stockholm. Se efter det norske bord i mængden, her er både Audiatur, Au petit garage, Gasspedal, H Press, Nypoesi, Vagant og TransF:er Forlag repræsenteret. Sidstnævntes først udgivelse antologien Mellemrom ramte Bergen igår, en massiv sag! -- På Textmässan kan man lørdag klokken 12.35 lytte på et par Gasspedal-forfattere oplæse, det er Monica Aasprong, Annelie Axén (som man også kan træffe på FSL/Kritikers bord) og Simen Hagerup som vil fremtræde, Simen sikkert med en rabiat Michaux-oversættelse, don't miss out.

Wednesday, April 18, 2007

Example

Idag bliver Kathy Acker 60 år, i den mexicanske grund hvor hun er begravet. Her findes et par klip fra et fint interview (og mere tekst er på vej) --------------- To Kathy, king of the pirates!

Tuesday, April 17, 2007

Nicolas Bourriaud med vind i sit relationelle hår
o
o
o
o
o
Nic: Oh, Claire, gurlfriend. What up wit da hairdo?
Claire: Nic, mes cheveux sont très relationnelle! (Alors, merde)

Monday, April 16, 2007

jeg ser en rød dør

og jeg vil ha den malet
grün

ingen farver mere

jeg vil ha de skal blive til
grün

jeg ser drengene gå forbi

dresset op i sommerkjoler

må glo i en anden retning,

ind i en computerskærm

pling, pling, pling, pling

Saturday, April 14, 2007

Skriver om en bog --------------- [hær]

Friday, April 13, 2007

Blant yngre forfattere har det vokst fram en halvoffentlig blogg- og tidsskriftssfære for utveksling av litteratur og litteraturkritikk på tvers av de nordiske grensene. Ved å presentere tekster fra de andre nordiske landene, ønsker D*** med P**** å speile noe av den bredden som finnes i den unge nordiske litteraturen. Og la de norske debu- tantene inkluderes i et større nordisk litterært fellesskap, der likhetene er større enn ulikhetene ---------- lyder det fra D***

Ja? Litteraturglobalisering nu?

The Shädy Äcres War Machine skrider til et modsvar her.
Er De i Stockholm denne helg? ~~~~~~~~~~ Hold et vågent øje med kalenderen her, the grand Øyvind Rimbereid er (igen) på visit.

Thursday, April 12, 2007

Det var Debord der engang sagde, at han ønskede at myrde biograf- en ”fordi det var lettere end at myrde en forbipasserende”. Og så er vi tilbage ved båndet mellem æstetik, satire og terrorisme. For Deb- ords udsagn, hvor spillende og ironisk det end måtte have været, viser tilbage til den gamle surrealist André Bretons opfordring til at begå den ultimative surreale handling ved at gå ned ad gaden og skyde vildt omkring sig på må og få – skoleeleverne fra Columbus High og andre steder rundt omkring i USA i løbet af 1990’erne, må i den henseende betragtes som fuldgyldige surrealistiske avantgarde- kunstnere, dristige disciple af overskridelsens og handlingens kult --------------- skriver Mikkel Bruun Zangenberg om Mikkel Bolt: Den sidste avantgarde i sin anmeldelse på Serups blog.

Tuesday, April 10, 2007

plastographique / journal of metabolism & metametabolism

#00012 available @
Whispering about Audiatur, festival for ny poesi in Bergen 27th
to 30th of september 2007. These fine poets will be performing:

Tomomi Adachi --------- Caroline Bergvall --------- Christian Bök --------- Ellen Grimsmo Foros --------- Leevi Letho --------- Mette Moestrup --------- Fredrik Nyberg -------- Cia Rinne --------- Jacques Roubaud --------- Gunnar Wærness --------- Plus, plus.

Friday, April 06, 2007

Sometimes it snoooooooooooooooooooooooooooows in april

Wednesday, April 04, 2007

Andy Kaufman wrestles a 327 pound woman >>>>>>>>>>>>>>>

Tuesday, April 03, 2007

Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen har en interessant kommentar til Vagant 1/2007s to spritnye interviews med Judith Butler og Camille Paglia. Kommentaren kan læses her.

Sunday, April 01, 2007

Oslo --------------- ikke gå glip af Kristin Hersh idag.