Tuesday, January 29, 2008

s--------t--------r--------e--------k--------e--------r

Monday, January 28, 2008

We, the readers, are extensions of the poem; ultimately, that is the only factor that makes aesthetic work atelic. It's up to us to continue its performance, so that life itself might be composed a bit more poetically. To paraphrase Stein, politics begins only in our beginning again the work our poets have already begun.

Eric Keenaghan om bl.a. Juliana Spahrs The Transformation her.

Sunday, January 27, 2008

Extremgeekens bestsellerliste --------------- her.

Wednesday, January 23, 2008

Fria Seminariet goes to --------------- Oslo.

Tuesday, January 22, 2008

Velkommen på Konstfack onsdag! Peter Adolphsen, Katarina Bonnevier, Marina Ciglar, Simen Hagerup, Christina Kullmann, Fredrika Spindler og Susanne Christensen vil stjæle Deres tid, sidstnævnte med et oplæg der har fået den umulige titel: "Arne Melberg is a riot grrrl - selvfremstilling i litteratur og media" -------------------- good luck to her.

Sunday, January 20, 2008

Anmeldelse af Kristin Berget: loosing louise her.

Friday, January 18, 2008

Splinternye Vagantnet er endelig oppe! Masse godt læsestof.

Tuesday, January 15, 2008

Poenget mitt var at redaktørrollen også er en kreativ rolle - kommentaren [til Jahn Thon på dette seminar] gikk på det litt ensidige fokuset på de tidsskriftene som er drevet av forfattere eller "forfatterpretendenter", og på hvordan tidsskriftene blir uttrykk for en strategi som skal bane vei for forfattervirksomheten; det er ikke alltid forfatterne som gjør det mest nyskapende arbeidet i det litterære feltet. Thon var for så vidt inne på dette i det han sa om Rondo, der det var like mange kritikere som forfattere med i redaksjonen, og der disse rollene ikke var så skarpt atskilte som vi er vant til å tenke på dem som. En poet som Kenneth Goldsmith har tatt til orde for at vi ikke trenger flere "kreative" forfattere, men snarere forfattere som er kompetente kompilatorer og antologister, med den enorme mengden historisk tekst og daglige informasjonsstrømmer vi står overfor. Denne typen forfattere finnes på sett og vis allerede, og kalles redaktører. I kunstverdenen har man allerede for lenge siden omtalt kuratoren som den nye kunstneren. I førmoderne tid var ikke forfatteren en personlig størrelse - selve Mosebøkene er jo verket til et knippe redaktører.

Audun Lindholm i et interview i Bøygen som lanceres i Oslo idag.

Thursday, January 10, 2008

Det er ikke det at hun viser rumpa si som sjokkerer. Det som sjokkerer, er en tenkende kvinne. Simone de Beauvoir tenker med kroppen, hun tenker med rumpa og vaginaen, men det betyr ikke at hun ikke tenker, slår Kristeva fast.

Klassekampen fejrer Simone de Beauvoir her og her.

Tuesday, January 08, 2008

Ciiiiiiiiiiiiia Riiiiiiiiiiiinne loooooooooooovely!

Friday, January 04, 2008

Spritnyt dansk fototidsskrift Filter --------------- her.
Revolution Girl Style Now! *** Look out for riot grrrl i en avis nær dig.

Stewart Home om Riot Grrrl her og grrrl fanzine arkiv her.

To små film af Sadie Benning her og her, her begyndelsen til filmen "Girl Power" og her Bennings video lavet til Julie Ruin: Aerobicide.

Dokumentar 1 + 2 + 3 og Kathleen Hanna spoken word her.