Tuesday, December 30, 2008

Happy new ears! Gå og lyt på det nye nummer af Ett lysande namn.

Monday, December 29, 2008

Some news here on the death angels of Israel. Plus Mazen Kerbaj.

Sunday, December 28, 2008

December 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: I Stockholm deltager jeg på et symposium om Lars Noréns dagbog og jeg skriver om Erlend Hammer og om fagbogen Kjønns- teori og Vagant 4/2008 udkommer og A og jeg ser Rockettothesky på Hulen og på vejen hjem adopterer vi en forfrossen kat i et døgn og jeg rejser til Danmark for at besøge min mor og rejser tilbage til Bergen og går syg rundt i Residensen sammen med M (som også er syg) hele julen og skriver en række tekster på min blog om 2008.
November 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg besøger I og hilser på hendes hund og R føder en lille pige og jeg mødes med T på Landmark og danser af en eller anden grund rundt til Ani DiFranco på Vagant-kontoret og jeg skriver om Lars Frost og om Utflukts performativ tekst-nummer og om Morten Øen og Cathrine Knudsen og Gøhril Gabrielsen og Erlend Hammer publicerer sine samlede kunstkritikker og Kunstjournalen B-post holder slippefest på Landmark og jeg er vældig sulten den weekend hvor A er i Oslo og Fredric Jameson er på visit i Bergen.
Oktober 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Vi holder høstmiddag i Residensen, primært for Vagant-redaktionen, ny som gammel, og jeg skriver om Kristine Næss og Torvald Steen og Vagant 3/2008 udkommer vel cirka på dette tids- punkt og A og jeg tager fire dage til Prag og hjemme igen søger jeg job som stuepige på et hotel og får afslag og AudiaTour bringer os fra Oslo til Stockholm til Gøteborg til Oslo til Bergen.

Saturday, December 27, 2008

September 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: På min fødselsdag overværer jeg Joanna Rytels performance Glada abortbarn og danser med C til Scream Club og siden skriver jeg om Ingrid Z. Aanestad og Gaute Heivoll og Peter Serck og Rønnaug Kleiva og lider mig igennem arrangementet Tidsskriftdagene i Oslo og tager til TromsøOrdkalotten hvor UKON, Ole Robert Sunde, Øyvind Berg, en repræsentant fra Das Beckwerk og jeg har en hyggelig samtale om overskridelse.
August 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg møder T og B i København og tager til Oslo og bor hos R og ser Sonic Youth og My Bloody Valentine og jeg skriver tekster om Charles Bernstein og Roberto Bolaño og Thomas Marco Blatt og om en essaysamling om Hanne Ørstavik og en tekst til Trikster og Tekst- allianse 2008 sker i Oslo og A og jeg ser Neil Young i Bergen.
Juli 2008. Bortset fra nul kroner på kontoen: Jeg publicerer en tekst om Den Blå Port og ser My Bloody Valentine i Glasgow og tager til Danmark og videre til Berlin og går rundt i byen med Ø og S og ser Wolfgang Tillmans og Alexander Rodschenko og læser Charles Bernstein og læser op på et arrangement i København i regi af Forlaget 28/6.
Juni 2008. Bortset fra nervesammenbrud og fem kroner på kontoen: Jeg skriver om Anders Johansson og Tarald Stein og Morten Claussen og Tormod Haugland og møder M (en anden end føromtalte) på Knøderen og Vagant udgiver nummer 2/2008 med Cuba og Latin- amerika som tema og jeg spiser sushi med T (regningen siger 666 kroner) og tager til Stockholm og deltager på Waltic-kongressen.
Maj 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg skriver en tekst om Kjetil Kausland og er på en interessant kåring af årets tidsskrift og S (en anden end føromtalte) og tre venner er på visit fra Danmark og jeg skriver om Brynjulf Jung Tjønn og Pablo Llambias og swinger forbi Danmark omkring den 17. og ser Whitehouse i Oslo og Dag Solstad læser op på Vagant-kontoret og jeg står for et interview og en præsentation og en debat på Lillehammerfestivalen.
April 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg tager til København og interviewer Lars Bukdahl og skriver en anmeldelse af Tommy Olsson og en slags konsulentudtalelse til Matias Faldbakken og en anmeldelse af Anna Hallberg og Vagant udgiver 1/2008 med Europa som tema og Information skriver at Det litterære Norge rykker.
Marts 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg holder foredrag om Arne Melbergs Selvskrevet – om selvfram- stilling i litteraturenFria Seminariet i Oslo og skriver om Naja Marie Aidt og publicerer den sidste tekst med B som redaktør og Borders sendes til trykkeriet et sted i USA og jeg læser en 1373- siders lang science fiction trilogi og spiser middag hos T og B (nogle andre end føromtalte) og vi går og hører et foredrag med Ina Blom.
Februar 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg skriver om Juliana Spahr til Litlive og møder K på Garage og samtaler om science fiction på et arrangement i Oslo og skriver om Ina Merete Schmidt og Hélène Cixous og min mor bliver syg og er ved at dø og jeg tager til Danmark og hun dør ikke alligevel og jeg er i Malmø og samtaler om Ida Börjels seneste digtsamling og jeg er på koncert med Mark E. Smith på Landmark.
Januar 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: I Berlin skriver jeg om riot grrrl og Flamme forlag opstår og jeg møder T på Garage og K bliver min nye redaktør og jeg skriver om Kristin Berget og jeg tager til Stockholm og holder et foredrag med titlen "Arne Melberg is a riot grrrl" og jeg misser flyet og reddes i Oslo af R.

Wednesday, December 24, 2008

I Kuiper 3-4/2008 findes manifestet R=E=S=I=R=K=U=L=A=S=J=O=N som bare kan anbefales. Håber måske det bliver tilgængeligt på net snart, hm? Minder mig bl.a. en smule om punkt 7, her.

Tuesday, December 23, 2008

Language-dikten händer på nytt och hela tiden på nya sätt. Language-utopin om det offentliga rummets vara överallt och raserandet av historiskt förtryck är på många sätt en marxistisk tanke. Det är därför på ett vis oerhört ironiskt att språkmaterialister med language-författare inräknade, tvärtom ofta beskylls för att på högerpolitiskt, elitistiskt vis vilja stänga ute sina läsare.

Sigrid Nurbo: Sprawl s. 63.

Monday, December 22, 2008

Karin Haugen, redaktør på Klassekampens Bokmagasinet, skrev i lørdags 20.12.08 en kommentar til The Bukdahl Guldager War, teksten kan nu læses her. Her findes iøvrigt mit interview med selvsamme Bukdahl fra april i år.
Ai. En helt strålende artikel af Annina Rabe findes her.

Saturday, December 20, 2008

Anmeldelse af den nok så omdiskuterede Kjønnsteori findes her.

Friday, December 19, 2008

For sale! Vagant for sale! Din Eppilptiker ---------------(x)

Tuesday, December 16, 2008

------------/------------ Happy anti-Xmas! ------------/------------

Example

Monday, December 15, 2008

Ai, check Lucia-bruden! Øystein har flere pics fra Vagant-festen her.

Thursday, December 11, 2008

Et par småsure kommentarer til den seneste Lars Norén-event i Sthlm her & her, tak til Anders Johansson for links.
Nye tekster på Vagantnet af Anna Hallberg og Tenningen/Shafieian.
23. januar 2001. Teateret. De var døde. Den unge mands udstråling, død! Pigens løben rundt og rundt, hans svimmelhed, udstrakt på stolen. Bygger fysisk energi op i rummet som under- lægning til en af de andres monolog(er), ofte den modstridende følelse. En stiliseret rækken (ud) efter fysiske grænser, stemmen presset i en monolog. Lys op, lys ned – det der sker med tiden.

Ovenstående lettere mystiske notat fandt jeg i min dagbog, inspireret af arbejdet med Lars Noréns monstrøse En dramatikers dagbok. På de første sider er Norén i Oslo hvor han regiserer stykket November. Tilfældet vil at jeg var i Oslo og så dette stykke, en oplevelse som altså efterlod sig spor i form af dagbogsnotatet herover. Fint symposium i Stockholm, ellers! Her forelæser Mara.

Wednesday, December 10, 2008

Caroline bor her -------------------- og her findes masse nyt læsestof, bl.a. om Erlend O. Nødtvedt og Katarina Bonnevier.

Sunday, December 07, 2008

Afsnit P aka Cyf juler for fulde gardiner i ploggekalenderen.

Saturday, December 06, 2008

Hammer bruker seg selv som en tydelig figur, og dette understrekes ytterligere av redaktørene i det vesle bergensbaserte ikke-kommersielle forlaget Ctrl+Z Publishing (forlaget har fokus på alternative aktører i billedkunstfeltet): de har valgt å trykke alt – skitt og kanel – i kronologisk rekkefølge, noe som gjør at tekstsamlingen kan leses som et slags utsnitt av liv i stil med visse konseptuelle dagboksprosjekter (for eksempel Martina Lowden og Lars Norén).

Skal der stå i min anmeldelse af Erlend Hammer: Samlede kunstkritikker i Klassekampen idag. "Utsnitt av liv" er af en eller anden grund faldet ud, m-grrr.

Wednesday, December 03, 2008

Ser ud til at Audiatur bokhandel har funket sig voldsomt op.

Monday, December 01, 2008

Yay! Nu kan man læse Henrik Petersens fine tekst om den nu også Nordisk Råds litteraturprisnominerede Efter arbetsschema af Johan Jönson plus om Herr Raattamaa på Vagant-net her & her.