Thursday, May 28, 2009

Et par billeder af sonisk ungdom i Malmö --------------- her.

Saturday, May 23, 2009

Anmeldelse af Ingrid Storholmen: Tsjernobylfortellinger her.

Thursday, May 21, 2009

I London nogle dage af en eller anden grund. Flere interessante ting at se på, bl.a. reklame: 1) Først, en meget lang og neongrøn tankbil kører forbi mig på Finchley Road, på siden af bilen står der: "More performance, less pollution".

2) I biografen ser jeg en reklame for en bank: En stor menneskemasse står tæt sammen ved en slags rød (!) målstreg, der foregår en stum samtale, en slags udfordring, der zoomes ind på visse ansigter, bl.a. en ung fyr med et udtryk i ansigtet som minder om Alexs i A Clockwork Orange. Denne fyr er den første som krydser stregen, with a smug smile, siden følger flere efter, snart strømmer alle med faste, marcherende skridt afsted. Berlinmurscenario, uden tvivl, og så kommer det geniale shot: Kameraet zoomer ud og den røde streg på asfalten forvandler sig til det bærende element i bankens logo.

3) På Jubilee-tuben en dag læser jeg i en gratisavis. En af siderne er på vanlig vis fyldt op af diverse artikler og reklamer, men i midten bryder noget igennem avissiden, det er John Lydons ansigt, med vilde, blodskudte øjne smadrer han overfladen og siger (bogstaverne er røde på gul baggrund, som om de er klippet ud et sted fra): "SO?! I buy Country Life [smør] cos I think it tastes the best". En version går også på tv konstant, her. Ellers Southbank, her og her.
Sorry, Thurston. Sorry, Jesper. Sorry, Lars. Jeg kaldte mit essay præcis det samme som den sang jeg netop lyttede til.
Bernhard om Lars Frost og mye mer --------------- her.

Wednesday, May 20, 2009

Han har skrevet en bok om zombier, rosemaling, monstre og leserbrev --------------- Mere Simen-o-rama her.
Anmeldelse af Christine Myrvang: Forbruksagentene her.
Mere her --------------- og på Lillehammer er vi bl.a. her.

Tuesday, May 19, 2009

Nye teksterVagantnet! Bl.a. Cathrine og Karen bidrager.

Monday, May 11, 2009

Deltakerlista er klar. Vi ønsker velkommen til Audiaturs mest flernasjonale festival så langt og håper at vi ses i Bergen 5. - 8. november.

Joël Baqué (F)
Kristin Berget (N)
Nicole Brossard (CDN)
Marie-louise Chapelle (F)
Arkadii Dragomosjtsjenko (RUS)
Helena Eriksson (S)
Robert Fitterman (USA)
John Giorno (USA)
Karl Holmqvist (S)
Jenny Hval (N)
Mara Lee (S)
Claude Royet-Journoud (F)
Torgeir Schjerven (N)
Aleksandr Skidan (RUS)
Gwenaëlle Stubbe (BEL)
Anja Utler (D)
Jan Erik Vold (N)
Steve Zultanski (USA)

Saturday, May 09, 2009

Fine Kvinnehistorisk natt foregik igår, og denne ser jeg flere steder.

Tuesday, May 05, 2009

Kontrakten kan kun kanselleres ved Force Majeure, herunder brann, naturkatastrofe, landesorg, generalstreik og krig. Artisten kan oppheve kontrakten uten erstatningsansvar ved legitimert sykdom, svangerskap, militær-/siviltjeneste, opptreden på riksdekkende TV eller radio, langtidsengasjement samt Force Majeure.

Found poetry by Norsk Litteraturfestival.

Monday, May 04, 2009

Vagantnet boomer af nye tekster! Bl.a. Anne Helene om Fader Fogh.

Sunday, May 03, 2009

Grævling. Jeg er Grævling, mumler hun og føjer sig væk fremover i salen. Har jeg skabt denne dyrebevidsthed? Sådan som jeg reagerer, kun på lyd og syn. Jeg vil have (siger Grævling): overensstemmelse. Hvis der er bevægelse i ordene, stor og langsom eller hurtig og Som Sig Selv, hvis der er bevægelse kan ord ikke presses ud af smalle læber, at disse skal kunne gøre jobbet. Du har en krop, Digter! Op-træd! Overensstemmelse? siger Grævling – til sig selv denne gang. Dét eller modstand, modstand som en væg, modstand som døden. For i det har du en bevidst fremtræden. Du performer. Og ord kan ikke bare falde ud af smalle læber og gøre hele arbejdet selv.

Selvfejringen griber om sig. Dette er et uddrag fra en nu ni - ni - år gammel tekst (som ligger her) om Bergen Poesifest 2000, arrangeret af Henning H. Bergsvåg og Tomas Espedal. Grævlingen stammer to steder fra; fra mindet om en grævling som passerede mig i et fjeld- landskab i nærheden af Lillehammer i 1995, ud af dyret kom den sinteste lyd jeg i mit liv har hørt, og fra en vindunderlig novelle af Leonora Carrington som hedder "The Debutante" (OMG! Se, en fin dramatisering) hvor en hyæne debuterer i de finere selskaber, forklædt bag et afgnavet menneskeansigt.

Saturday, May 02, 2009

Lidt usikker på hvad det her handlede om, men Mathias uddyber her.