Friday, October 28, 2016



At Los Angeles er en fiktion kan næppe bestrides, alle steder består af en kybernetisk konstellation af geopolitisk realitet og fantasmagorisk mytologi. De fantasmagoriske lag kan være rigere eller fattigere alt efter sted og er afhængige af poetisk besyngelse. Hvad ville Island være uden Egill Skallagrímsson og Bergen uden Erlend O. Nødtvedt som synger om byen, dens kreative fællesskaber og evige regnvejr? Hvad ville Romsås være uden Maria Navarro Skaranger? Poetisk besyngelse og branding er én og samme ting, en indsigt som meget snart vil løfte poeter op i samme indtjeningsklasse som Oslos forlagsfolk.

Thursday, October 27, 2016

Et norsk musikmagasin bestilte en tekst om Peter Amdams (RIP) forhold til musik, men brugte den ikke alligevel. Den kan nu læses her. Redaktørene har med deres spørgsmål haft indflydelse på teksten, og siden på dens udformning efter en kort redigeringsrunde. Peters kritik af moderne kapitalismeformer, her personificeret af Cappelen Damms imprint Flamme Forlag, kan nu læses på Vinduets netsider. Mindekoncert femte november.

Tuesday, October 25, 2016



Lou Reeds sorte negle i billedet her. Om Simon Reynolds' glam-studie Shock and Awe her.

Saturday, October 22, 2016



Bloggens selviscenesettelser får enda et lag med denne boka, hvor det blir tydelig at hennes glamorøse selvframtreden produseres av en smertefull, kritisk selviakttakelse. Sophie Elise fordobles foran øynene våre – på bloggen ser vi henne se seg selv, og i litteraturen ser vi henne se sin egen selviakttakende bloggpraksis. Sophie Elise er mange, refleksjonene hennes i multimediespeilet splitter henne nesten endeløst opp.

Anmeldelse her. Olaf Haagensen lægger til her. Linni Meister om Baudrillard her. Mere her.

Thursday, October 20, 2016

Betyr det at Lindholm har ringt deg og sagt: «Jeg trenger ikke lønn, og fra nå av foretrekker jeg å ta alle utgiftene selv?» Morgenbladets journalist Marius Lien skriver om bruddet mellem Vagant og Cappelen Damm. Læs teksten her.
Bokmagasinet valgte en radikalt anderledes opsætning af samme tekst, min anmeldelse af Tue Andersen Nexøs læsværdige Vidnesbyrd fra velfærdsstaten, som i Information 1. oktober blev illustreret af nogle ældre mænd som i fællesskab skubber en bil pyntet med danske flag. Bokmagasinets illustration er fra optøjer på Christiania i 2007 og signaliserer god afstand til den blå-grå melankoli som bogforsiden hinter til.

Anmeldelse af Tue Andersen Nexø her og Maiken Horn Bolset her.

Tuesday, October 18, 2016

Jeg har bygget en dobbelt glitz-bombe som går af i en norsk avis nær dig lørdag + mandag ♥ ♥ ♥

Thursday, October 13, 2016



You can Bob all you want / Bob this and Bob that / I'm just glammin'
With Marc Bolan / Cuz when I'm sad I slide

Tuesday, October 11, 2016

Alvorlige ændringer for Vagant nu. Her og her findes pressemeldinger. Vi får se hvad dette skal føre til. Bemærk at brobygger-metaforen bruges her også, som det blev brugt om danske Kritik som efter 50 års drift netop blev kværket af Gyldendal. Er det slut med at bygge broer nu? Vi er mange som håber at Vagant finder andre sponsorer snarest muligt. Her er mit interview med Elisabeth Friis, aftroppende redaktør for Kritik og reaktioner findes her. Vagant har brug for al støtte i verden nu, tegn abonnement her.



Simon Reynolds fra Shock and Awe. Glam Rock and its Legacy. Hotteste glamrocker her.

Sunday, October 09, 2016



You realize that punky creativity and capitalism actually do belong together. OMD playing.


In a burst of creativity thrift store girl redesigns a prom dress. New Order playing.


When thrift store girl try to seem like it's actually attractive to look conservative.


Telling your Siouxsie lookalike girlfriend that you are going to the prom with yuppie boy.


Your lo-life Specials digging buddy pulled a dumb stunt and the attractive yuppie boy left.


Thrift store DIY girl has Internet Relay Chat flirt with rich boy in 1986.


"Would you ever consider going out with someone who had money? I mean, it's material."

Saturday, October 08, 2016

Bladene var ikke længere grønne, de var gule, orange og røde. En palet som umiddelbart virkede langt mindre migrænefremkaldende end vårens skrape neonfarver. Mit job var at spøge på et loft, banke lidt i gulvet omkring midnat, gå med tunge skridt på trapperne i natten. Inspireret af fuldmånen udfordrede jeg grænserne da jeg forsøgte at fremføre Nicos "Janitor of Lunacy" fra albummet Desertshore (1970) med en sneugles spage stemme.

Finally started having a strange kind of phun with this text yesterday. To anmeldelser i Bokmagasinet idag, reprint af Tue Andersen Nexø fra Information plus Maiken Horn Bolset.

Thursday, October 06, 2016

Det er veldig mye slapp og intetsigende kritikk i dag. Du kan ikke vite om det er en god eller dårlig bok som anmeldes. Kritikeren tør ofte ikke utfordre det litterære prosjektet. Mye av dagens skjønnlitteratur er fordekt sakprosa, med mindre språklig refleksjon og svært tradisjonell form. Denne litteraturen avføder en trygg og kjedelig kritikk som heller ikke reflekterer språk og form. Via kritikkhistorien kan du se de kritikerne som har turt å utfordre, og du kan ofte være uenig med dem, men de har nå i hvert fall vært modige. Samtidig tror jeg det har å gjøre med at det gis ut mange halvgode bøker i dag.

Siger professor emeritus ved Universitetet i Agder Jahn Holljen Thon her. Han er del af forskerteamet bag Norsk litteraturkritikks historie 1870–2010 som lanceres i disse dage. Mere presse her & her et slags end of the world scenario for kritikken. Jeg har rantet på min Facebook-væg om de foreslåede ændringer i stipendieordningen for kritikere.

Ændrer farve på dette indlæg som en hyldest til forskerteamet som i deres udgivelse bemærker at jeg som udtryk for min avantgardistiske blogpraksis ofte benytter rosa skrift.

Monday, October 03, 2016

Aftenpostens gravende journalister har fundet ud af at Vigdis Hjorth i sin seneste roman beskriver ceremoniprogrammet fra sin faktiske fars begravelse, dermed har vi en debat om såkaldt virkelighedslitteratur. Vi talte om cirka de samme ting i 2010, her + her.

Saturday, October 01, 2016



Skriver i Information idag. Måske du kan klatre over betalingsvæggen. Nogle algoritmer har føkka med sidste sætning: "Der er muligvis en tendens til at se mørkt på ruinerne af et bygværk som vækkede håb gennem barndom og ungdom, men de er vel også en invitation til at bygge videre, bygge hybrider, bygge nye sociale skulpturer og nye sprog."