Sunday, September 25, 2016

Like an oil leak. Det er herfra det sorte kommer. Tænkte denne sætning fra Watership Down: "Hazel, this is where is comes from." Det er synske Fiver som identificerer kilden til mørket og faren. Interviewet med Franco "Bifo" Berardi. Hazel, this is where it comes from.


Bokhøsten er igang! Som i dette tilfælde består af Tue Andersen Nexøs samtidslitterære analyse Vidnesbyrd fra velfærdsstaten, sidste nummer af Kritik nogensinde om Arktis, saying and doing the collapse, Kunsthall Stavangers udgivelse i efterkant af deres fine Judith Bernstein-udstilling, som netop blev lanceret i New York, plus Norsk kunstårbok 2016, hvor jeg har bidraget med et tekst om posthumanisme og popmusik. Som min ingeniørfar bemærkede: "Der er en kaburator på forsiden! ... den ser lidt mærkelig ud."

Friday, September 23, 2016

I denne uge har jeg lavet tekst færdig til Sæterbakken-antologien, skrevet en anmeldelse af en dansk bog and a blast from the past, en tekst til en udgivelse i forbindelse med et seminar på Den Frie sidste år. Det største og mest akutte hovedbrud er en tekst til Harpefoss Hotell-folkenes kommende bogserie. Bodil Furus film fra Gudbrandsdalen er i centrum, men jeg har samlet en del andet materiale som blandt andet har med flommen i 2011 og nazisternes visioner af Gudbrandsdalen at gøre, plus min egen dagbog fra mit besøg i 2013. Usikker på hvad af dette som ender op i teksten ... som ikke er skrevet, men skrives i et tidsrum fra nu til tirsdag. Need more Sauvignon Blanc. Iøvrigt hjælper det ikke noget som helst på arbejdsenergien at drikke vin. Chia-frø derimod. Say no more.

Thursday, September 22, 2016



Et par citater fra Malte Tellerups anmeldelse af En punkbønn i sidste nummer af Kritik.

Wednesday, September 21, 2016

Hermed en lille post-Punkbønn-liste over interessant musik so far i 2016. Begrænset til hvad som strømmes, jeg har desværre ingen muligheder for at spille musik på anden måde.

Savages / Sex Stains / Moon Relay / Selector Dub Narcotic / Bob Mould / Vivien Goldman / The Julie Ruin / Tacocat / Ritual Spirit EP med Massive Attack / Silje Sol / Moddi / Frankie Cosmos / Dinosaur Jr / Alice Bag / White Lung +++++++++++++++ Jenny Hval

Sunday, September 18, 2016



I Stavanger måtte jeg desværre sige nej tak til succeskonceptet Ferdigsnakka eftersom jeg skulle synge med Traveling Wilburys. Her er et billede af Jan Erik Orbison som synger i trancetilstand via tankeoverføring. Selv laver jeg en hviskende lyd af bølger i mikrofonen.
Som man kan høre her er det ikke en god ting i Danmark at være en "nørd" og have langt hår. Måske disse aversioner må stå på Jes Stein Pedersens egen regning, jeg ved ikke. En anden gang serverede han urimelig hardcore slagt af samme tidsskrift hvis bortgang begrædes i podcasten. Nu ser jeg dokumentaren om den amerikanske filmkritiker Roger Ebert Life Itself ... Ebert kan kaldes den ultimative nørd-kritiker. På grund af kræft fik han fjernet kæben, som nogen måske ved, og han mistede ved den anledning også stemmen. I en scene får han sin computer til at svare på spørgsmålet "How have you kept your spirits up?" Lige før har vi set ham fumle med sine højtalere, for siden at blaste Steely Dan på højeste volume mens sygeplejersken hamrer et rør ned i halsen på ham og suger den fri for spyt, noget som ikke akkurat ser smertefrit ud. Siden svarer kritiker-nørden Ebert:

"I've zeroed in on my work, when I'm seeing a movie or writing a review that makes me feel good, you know how they talk about being in the zone, when you're doing something you're good at, you get in the zone. It sort of pushes your troubles to the back of your mind."

Monday, September 05, 2016



Når jeg siger til folk, at Kritik lukker, ser de på mig som om, jeg var en marsmand, og siger: “Hvad sker der nu?” og jeg svarer: “Det ved jeg ikke!” Der må jo komme noget nyt, men det kræver, at der er et momentum, og at nogen tænker: “Så må vi jo gøre det selv!”

Vagant interviewer Kritik-redaktør Elisabeth Friis angående tidskriftets nedlæggelse her. Enquête-svar fra yngere og ældre redaktører og kritikere her. Ulf Eriksson her.