Saturday, March 26, 2005

Hey, er det ham fra den der Fatso-bog?
På årets festival i Lillehammer inviteres man blandt meget andet til FORFATTERSAMTALE: En fortelling om kjærlighet og mørke: Om liv og oppvekst i Israel: Amos Oz i samtale med Rino Isaksen.

Og har vi hørt om ham her før?
KRITIKERSEMINARET: Claus Beck-Nielsen fra Danmark (1963-2001): Das Beckværk – mellem selvbiografi og storpolitik. I 2001 ble Claus Beck-Nielsen erklært død. Men hvem er det egentlig da som har æren av åpne årets Kritikerseminar? Det er den i prinsippet navnløse forvalteren av Beck-Nielsens livsverk, eller også VærkFührer Nielsen, sjefen for teateret das Beckværk. Han er blant annet sanger, sangskriver, performer, forfatter, politiker, dramatiker og iscenesetter, og utfordrer med sin virksomhet grensene mellom virkelighet og kunstverk.

Åh, men hør så den her!

BANKNATTA: En sprudlende helaften i Kulturhuset Banken og festivalens sosiale høydepunkt! Fire saler og to etasjer! Festivalens litterære, musikalske og sosiale helaften! Møt de lidenskapelige skøyte- entusiastene Dag Solstad, Kjartan Fløgstad og Jan Erik Vold i heftig og engasjert samtale med Aslak Siira Myhre om å skrive om sport og litt om rundetider og slikt. Bli med på litteratur-quiz. La deg opplyse og more av Opplysningskontorets humoristiske og treffende samfunnssatire. Lytt til Viggo Sandvik (Vaselina Bilopphøggers) i musikalsk og verbal duett med Ove Røsbak akkompagnert av musikerne Henning Sommerro og John Pål Inderberg. Møt en mann som ikke eksisterer; den danske avantgardkunstneren Claus Beck-Nielsen, som viser sine to forestillinger Selvutslettelser og Biografien. Opplev Johan Harstad lansere sin nye roman Buzz Aldrin kom aldri til månen mens bandet Kenta Kids spiller spesialkomponert musikk til, eller få høg puls og mjuke lepper med forfatter Fanny Holmin og Dj Barrabas.

Oi, nu blev jeg pludselig lidt svimmel.