Sunday, September 10, 2006

Berlinske Tidende 7. september 2006

Historien om en fredelig dreng

PÅ AFVEJE. 18-årige RD er blandt de syv terrormistænkte fra Vollsmose. Hans venner og familie beskriver ham som en fredelig dreng, der i stigende grad er blevet opslugt af islam. Og at hans fængsling skyldes denne udvikling.

Af Jens Beck Nielsen

Natten mellem mandag og tirsdag kulminerede to års tiltagende orientering mod islam for 18-årige RD. Med trukne pistoler sparkede politibetjente døren ind til hans mors lejlighed i Vollsmose i Odense. RD, storebroren og moren blev lagt i håndjern, mens de to yngere søstre så på.

Og så videre -- Den citerede avisartikel fortsætter ufortrødent helt til sidste punktum med at spørge: hvad gik galt med RD? Til slut i teksten bryder RDs mor sammen og siger: Han er en god dreng. Han går meget op i religion, men han ville aldrig gøre nogen fortræd.

Hm, men hvis jeg nu var en marsmand som bare så denne artikel så ville jeg naturligt nok tænke: Nåda! Der er ikke religionsfrihed i Danmark, politiet buster din dør hvis du *i stigende grad* vover at lade dig opsluge af islam. Hm-hm.

Og her har vi en fin orange bog: Kulturkanon. Så skal vi se om marsmanden lærer sig mere om Danmark gennem denne.