Saturday, December 23, 2006

************Claws Awards 2006 er her************

[trompetfanfare]

[symfoniorkesterbrag, violiner der langsomt toner ud]

[Claws går frem på scenen, ind i spotlyset og griber mikrofonen, der er absolut tystnad i salen]

Jeg forsøger at se tilbage ... Se ansigter, landskaber, places I remember ... Men alt jeg ser er GlueTube, Underskog, Shädy Äcres, lam Lillehammer-blogging og endeløst lange Word-dokumenter der scroller forbi. 2006 var året for såkaldt socialt software, den 27/2 noterer Claws i sin dagbog at Underskog er en "vulgær puleklub for kulturegoer" - ikke desto mindre har hun brugt et ocean af tid i skogen og bare ét andet sammenstrikket stykke socialt software slår Underskog, det er så klart GlueTube: Claws har pr. dags dato set 2527 videoklip på denne kanal. I den forbindelse skal første Claws Awards uddeles, årets største forstyrrelse blev nemlig introduceret til mig af Tommy med hvem jeg har delt mangt et videoklip i kategorierne pønk, 80-tals og ... weird. Tommy, i samspil med Shädy Äcres' übergravide Sara og Mikkel, I får aftenens første Claws Awards, for outstanding contributions to the disturbance of my concentration!

Det har været et lidt mindre eksotisk år når det gælder oplæsninger, noterer jeg mig. Dog, på Københavns Poesifestival i Litteraturhaus sad et helt bord og sukkede og stønnede over Madame Ts ævlende poeticeringer, vi blev først rigtig glade da Jan Erik Vold entrerede scenen, bordet blev straks i bedre humør ... En sjælden gang sker der magiske ting når der oplæses, lysekroner falder ned, den slags. Da Joar læste i Oslo stak en mikroskopisk skævbenet hund snuden ind ad døren og gik i dialog med oplæseren, hvilket jeg vil mene var lidt mere end et sjovt øjeblik, snarere var det en klar intervention, en henvendelse, et samspil, ja, et samarbejde der for et øjeblik op- stod ... Men det er svært at ignorere Simens brølende Michaux på Ugglan senest. Dette er en præstation der lover godt, ikke mindst for den kommende michauxske udgivelse på Gasspedal -- Heja, Simen/ Michaux! Og heja for Kritiker-redaktør Annelie som med et rasende vovemod tog ordet på Ugglan og addresserede publikum med charmerende autoritet og hujende entusiasme.

Gasspedal havde redaktionsmøde i Paris, maj 2006. De to pedaler udførte i den anledning en aktion mod boghandlen Shakespeare & Co hvor Gasspedal-bøger blev placeret på hylderne uden ekspeditricens medvidende. Dette vejer dog ikke op for den katastrofalt dårligt arrangerede hjemrejse som Claws beklageligvis stod for, en hjemrejse som resulterede i en overnatning i Stockholm, mindst ét misset fly og diverse uforklarlige, ekstremt omkostningsfulde operationer over skranken på Arlanda. Den ene af de to pedaler var således komplet udpedalet da hun skulle fremtræde på et arrangement i Bergen en time efter hjemkonsten, en præstation som da også fortonede sig i tågerne. Imidlertid, en glitrende Claws Award skal gå til Audun, uden dig som boksebold var det fx ikke lykkedes mig at aflevere mastergradsopgaven! Nu genstår det bare at du læser den også. Gratulerer! ---------- Og sooooooooooooooooooorry.

Claws havde et intenst møde med den yngere gren af den norske venstrefløj i år, takket være Karin. På Demo-camp skulle debatter udføres i havestole i kogende solskin, noget som lykkedes forun- derligt bra. Claws - som var dér for at diskutere postmodernisme med Redaktør Wold - er noteret for følgende drønsmarte afslutningsbemærkning: "Vi kan summe om postmodernismen i løbet af helgen, på søndag vender vi tilbage med en endelig konklusion" -- Men da søndagen oprandt skulle Mariann være behjælpelig med et telefonnummer til Tønsberg taxi eftersom raddisserne havde sejlet sig selv under bordet og derfor ikke kunne træde i kraft som chauffører. Claws Awards til Karin og Mariann, yeah yeah! Og til Redaktør Wold, yeah yeah!

Det er ikke svært for mig at kåre årets fest, en fest som næppe var blevet en fest uden dem vi festede for, nemlig vakre og unge Mathias, CYF og Lars og de endeløse mængder af snille folk som duk- kede op. Det var en decideret fryd at bruge 7 timer på at lave mad og timingen var perfekt, en cd med bandet We are wolves (som jeg opdagede på GlueTube, by association fra det her klip til det her klip til det her klip) lå til mig i posten netop på denne dag. Men mens vi snakker om musik så er det uundgåeligt ikke at snakke både Kraft- werk og om min venlige nabo Mazdak hvis zitar-spillede musiske nærvær oser gennem væggen med jævne mellemrum -- Heja for Mathias, CYF, Lars og alle de snille folk som dukkede op og for Kraftwerk og for Mazdak!

Så genstår blot to Claws Awards og de går til årets krigsrapporter Mazen, med ønsket om fred på jorden, og årets ~~~~~~~~~~ jålebukk som er Claws herself og hendes ~~~~~~~~~~ endeløse irriterende ornamenteringer.

Hm, der er en god bunke Claws Awards tilbage i kurven, de er ... nærmest dildoformede, lavet af keramik som er dækket af orange og sort glasur. You can have one too, baby, go right ahead.

6 comments:

Audun said...

Bokseballen er like hel. Og er veldig glad for pris m/ kloremerker i glasuren. Jeg vil gjerne takke min mor og mine venner: Uten dere hadde ikke dette vært mulig. Klem og godt nytt år, Claws.

Anonymous said...

Blir det taxi under revolusjonen?

Takk & takk & alt det beste!

:) M

Susanne said...

Right, well, it looks a wee bit more homemade than that, darlings.

*** said...

jeg velger meg venstrehanda, og, jupp, der var det en orange keramikk-claw. mange takk, baby. ønsker om et skarpt, nytt år! ja, tenk det. jeg ønsker et nytt år. til deg. til meg. til meg og deg! Ü

Susanne said...

Fik netop et postkort fra Lars, der er et ord med "k" jeg ikke helt forstår:

"Kære Susanne, det er en stor og ære og udelt glæde. Glædelig kernefamiliejul fra Lars"

Anyways, I just elfed myself.

karin said...

hva er bedre enn å møte 2007 med en claws award i neven? Den unge venstrefløyen takker!