Thursday, November 20, 2008

Den 800-sidiga volymen Efter arbetsschema bildar en mäktig skriftkropp. Den väger tungt i läsarens händer, och skapar bilder som karvar sig rakt in i köttet. Jönsons bok är en arbetande bok. Den handlar om vård, omsorg och våld. Om arbetet i grafitfabriken och i vård- och omsorgsfabriken. Efter arbetsschema gestaltar de arbetande kropparna och kropparna det arbetas med. Den väjer inte för att visa den automatiserat vårdande och våldsamma cyborg som handen och laxativet tillsammans utgör.

Yay, pris til Johan Jönsson! Interview her. Lille bog her. Bøger her.

5 comments:

Helena Thunell said...

Ja. Ja. Ja. Bra. Och så lovar han en till tjock bok om två år. Om depression, fattigdom och sexuella fantasier. Klang och jubel!

Fucked Up Forlag said...

Perfecto, can't wait:) Get in the bunker now, JJ.

rasmus graff said...

Velfortjent! Og så kunne jeg ikke lade være med at grine lidt, da jeg læste:

Har du någon ny bok på gång?

– Ja, den kommer 2010. En tjock bok det också, om fattigdom depression och sexuella fantasier. Och jättemycket om död.

Susanne said...

Yes:) Rasmus, ligger din Jönsson-tekst ikke på net? Jeg mener at jeg har linket til den engang, men finder ikke siden nu ...

Skrev selv om "Restaktivitet" i OEI #31-32 og Henrik Petersen har en strålende læsning af "Efter arbetsschema" i det nyeste nummer af Vagant #3/08.

rasmus graff said...

Jeg har slettet den blog, hvorpå billederne uploaded, og jeg kan ikke lige finde billedfilerne på min computer. Men teksten var bragt i Reception #64.