Thursday, January 29, 2009

So, let me just tell you ... me and Pablo, we go way back. Altså ikke så meget den materielle Pablo ... at skrive en mastergradsopgave om folk er lidt som at sove med dem bag deres ryg, så da forfatteren materialiserede sig - engang i Berlin - var han ... et slags abjekt, you know? Men ... det går bedre nu, altså. Jeg tror fx det er ok at jeg viser de her billeder frem nu (hrm), på trods af de teenageagtige aspekter.

I 2002 vistes en udstilling på Charlottenborg i København, Fundamentalisms of the New Order kurateret af bl.a. Lars Bang Larsen, hrm ... den var en meget god udstilling, synes jeg ... jeg stjal bl.a. en lille rød skumplastmand fra trappen, den var helt dækket af små røde skumplastmænd som løftede deres næver, mens publikum vadede henover dem for at nå frem til udstillingen.

Men altså, der var også en debatplatform på udstillingen, her kunne man sætte sig i et pædagogisk trappemiljø, store kulørte klodser man kunne drapere sig ud over som publikummer, hvilket vi så gjorde, og ... så var der paneldebat, for fulde sejl ... bl.a. deltog ham forfatterfyren Pablo, man diskuterede Nordic fundamentalism og tankerne svirrede.

Der skulle komme en bog i efterkant af udstillingen, men kom den? Nej, der gik hundrede år, eller ... i 2004 dukkede den endelig op, fin og blå, jeg brugte den da jeg skrev mastergradsopgaven om bl.a. Pablos roman Rådhus ... debatten om Nordic fundamentalism står trykt, og det er en bra tekst ... ja ...

Men! Pointen er denne, i dokumentationens ånd, det var først i 2006 at jeg opdagede ... mig selv i bogen! ... hrm ... og altså, ham forfatterfyren Pablo ... så ... og nu findes forfatterfyren på norsk, i et ganske cool neo-situationistisk design ... den seneste bog ... rasende ... og forfatterfyren var i Bergen igår og blev interviewet live on stage, som man bl.a. kan se her, af den unge redaktør Wold.