Tuesday, February 03, 2009

Og hva er kunstteori, og hvor går Gjevjons grense for hva som er teori? Hva er det kunstneren gjør når hun lager et arbeid? Bare sanser hun? Om hun også tenker, når går da arbeidet over til teori? Og la oss si at hun tenker så langt at det kan kalles teori, er det da ikke lenger kunst?

Basic questions fra Lotte Konow Lund i dagens Klassekampen, avisen som simpelthen bare ikke får krop og tanke til at hænge sammen.

6 comments:

Susanne said...

Mere her. Konow Lunds debatindlæg findes ikke på net.

Susanne said...

Dette er mit yndlings-spørgsmål, et af de virkelig brændende:

"Men vi ser jo at teoribaserte yrkesutøvere får stadig mer innpass i kunstfeltet; i Bergen finnes det blant annet et eget kuratorstudium. Har ikke kuratorer, kritikere og teoretikere fått vel mye makt?"

Susanne said...

Yeah, it's like the fucking Roman empire, isn't it?

Zhivago said...

Skjønner at jeg bare er valp. Tåkefyrstene prater over fjonene på hodet mitt igjen. Penger er makt ja. Og Konow Lund slekten er fattige.
Kelterne brukte forresten Irske Ulvehunder i tusentallet i sine kamper mot romerne. Vi ble brukt til å slå de ned fra hesteryggen. Er det flere som burde vært slått ned derfra?

Fucked Up Forlag said...

Zhivago, jeg er glad for at en oppegående hund som dig endelig tager til modmæle i debatten. Den konsekvente udelukkelse fra alle relevante diskussionsfora, som hunde tvinges til at finde sig i, er rent faktisk rystende. Hvad sker der med vores demokrati? Og tallene taler sit klare sporg, hvor mange hunde har KHiBs kuratorstudium fx optaget? Zero, zip! Ikke en eneste! Det er på tide at tale ret ud af posen nu, ikke lad et eneste kødben komme i vejen.

Zhivago said...

Ja, det er forbannet!!! Og dirskriminerende. For det er ikke det at vi ikke kan, eller ikke vil. Men vi blir rett og slett nektet utdanning og vanlig offentlig demokratisk talerett. Sekundet vi prøver på noe som helst blir det munnkurv! Er det noen som er kneblet i dagens samfunn er det oss. Men jeg sloss. Driter i at det er hunder forbudt skilt på kiosken. Har store planer om utepils til våren. Og da skal min røst høres! Om du har tips til steder som ikke er valpekurs jeg kan få meg et talerør så si ifra.