Thursday, April 30, 2009

I min avis skriver Olsson og Lillebø. I min avis er "her" vigtigste ord.

9 comments:

Erik Højer said...

Har vi noget i Danmark, der matcher Klassekampen?
Et marxistisk-leninistisk DAGblad?
Jo, søreme! Vi har (vist nok)stadig Arbejderen (så længe det varer),men den er tynd, meget tynd.
Land & Folk lukkede med udgangen af 1990. Socialistisk Standpunkt forsøger at holde fanen højt men udkommer kun 6 gange årligt.
Hatten af for Braanen & Co!
Folket og kun folket er drivkraften!

Susanne said...

Nu er "min avis" i dette tilfælde jo ikke Klassekampen, men Claws Talks. Klassekampens danske søsteravis er jo Information, selvom Information ikke på forsiden erklærer at de er "venstresidas avis", hvilket jo er lidt specielt, but then again, det er nok utopisk at finde en avis uden ideologiske tilhørsforhold of some kind, og da kan man sige at det er fair nok at putte det på forsiden, i klar tekst. Klassekampen har m-l-rødder, men er vel mest socialistisk-agtig, med diverse postmodernistiske ironier (og dette siger jeg på første maj! Nu kommer de _helt_ sikkert og tager mig). Klassekampen er iøvrigt en langt mere moderne avis end deres ... polske? netside lader ane.

Susanne said...

Lillebøs artikel trænger strengt taget en flammende, debatskabende post, but see if I have the power to do that now, I don't. But please, please discuss.

Gro said...

Aviskritikk er jo et slående eksempel på bruk av frilansere på luselønn. Det må jo være en av de få jobbene i dag det er praktisk umulig å leve av, uansett hvor mye man jobber. Hvis man spør avisene om hvorfor de betaler så dårlig, får man beskjed om at det er fordi alle andre aviser betaler det samme. Et hederlig unntak er Dagens næringsliv. Kudos til dem.

Gro said...

En liten ting til: Vi foretok en liten undersøkelse for noen år siden om hvor lang tid anmeldere pleier å bruke på å lese og anmelde ei bok. De fleste svarte mellom femten og tjue timer, og det tror jeg stemmer. (Folk har stolthet, også anmeldere, de gjør så godt de kan). Altså ligger timelønna på rundt en hundrings pr anmeldelse. Det er mindre enn Rema 1000 betaler.

Susanne said...

"Vi" er BT, ikke sandt? Mere om dette snart, forhåbentlig. Gotta work:)

Erik Højer said...

Christensen har ret. Hvis KK minder om nogen dansk avis er det inf. Men i lille Danmark undrer man sig måske lidt over, at nogle norske (landsdækkende) aviser har så bombastiske navne som KLASSEKAMPEN og VÅRT LAND.

I Danmark er papiraviserne i dyb krise. Jeg tror man skal være glad for, at der overhovedet udkommer en avis. Lønning af litt.kritikere er sekundært. Det er kun et spørgsmål om tid, før nyheder kun forefindes elektronisk.

I denne overgangsperiode bruger bladhusene kæmpesummer på 1)at lave traditionel købeavis 2) at producere hjemmeside 3) evt. at udgive gratisavis.

Når avisen engang kun forefindes elektronisk, vil der også være flere midler til lønning af medarbejdere.

Susanne said...

Jeg kommer til at tænke på David Byrnes In The Future nu.

Erik Højer said...

Og mere Byrne :

And we're all riding in this old bus
And the driver is singing to us
And we're wearing our grandfather's
clothes
'Cause we heard that up North it gets cold

(Mommy Daddy You And I fra Naked)