Tuesday, February 14, 2012

Svenske Ord&Bild og Fronesis har inviteret mig til at lede en samtale om kritik i Göteborg, de spurgte om jeg kunne tænke mig at invitere en ikke-nordisk samtalepartner. Jeg tænkte selvfølgelig på Susan Sontag først, but alas, too late, she is no more. Her giver nævnte Sontag iøvrigt Camille Paglia et voldsomt anfald af anxiety of influence, læs også det fine nummer af Agora som Kaja Schjerven Mollerin har redigeret.

En af de bedste bøger jeg har læst om krydsningspunkterne mellem kultur, kunst og politik er den amerikanske musikjournalist Sara Marcus' bog Girls to the Front: The True Story of the Riot Grrrl Revolution (2010), og jeg er utrolig glad for at Marcus har sagt ja til at komme og tale med mig i Göteborg 16. marts. Marcus tager også på en mindre Europa tour, så det kan være du finder hende i andre skandinaviske lande, til Berlin kommer hun iøvrigt også. Her er en riot grrrl-relateret spilleliste; inspirationerne plus første og anden ++ generation. Iøvrigt, jeg er i Stockholm 8. marts, what goes on?!

4 comments:

ellefsens said...

Det youtube-klippet er noe av det beste jeg har sett!

Susanne Christensen said...

Ja, ikke sandt? Det er guld værd, tak til Torgny Amdam for link på Twitter.

ellefsens said...

I am interesting! I AM interesting! I am INTERESTING! I am the Susan Sontag of the 90s!

Susanne Christensen said...

Ja, jeg fik jo - bizart nok - skudt i skoene af Ole Texmo i Klassekampen at jeg er en attention seeker som ene og alene udtrykker mig i media fordi jeg vil være den nye Camille Paglia ... ha ha, nu må jeg le.