Friday, March 19, 2010

Everybody needs a little Elfriede sometimes. Sofia Stenström har oversat Elfriede-digte til svensk her og her er min anmeldelse af Elisabeth Beanca Halvorsens Piker, Wien og klagesang. Om Elfriede Jelineks forfatterskap.

3 comments:

Susanne said...

Ja, ja. Sådan kan det gå når arbejdstitel bliver til faktisk titel. Teksten er skrevet on the road, dels hos Judith i Oslo og hos Helena i Sthlm, utroligt at den overhovedet kom til at hænge sammen. Pointen med titlen var jo noget i stil med ... non-fiction is the new fiction, but anyways. Skulle ønske bogen så mere ud som denne bog, også en slags eksperimentel sagprosa. Nu skal jeg iøvrigt trække mig tilbage de næste to lørdage, vender tilbage med en tekst om raunchy Rancière efter påske.

Susanne said...

Anmeldelsen er iøvrigt et slags 2. kapitel følgende efter denne anmeldelse, en serie hvor Christensen sætter spot på UiOs virkelighedshungrende akademikere, listen er lang: Kjersti Bale, Arne Melberg, Christian Refsum, Drude von der Fehr og så videre. Er det muligt i dagens norske mediesfære at bruge "akademisk" i en positiv sammenhæng? Dette er bl.a. hvad Christensen ønsker at undersøge.

Susanne said...

Endnu en glad anmeldelse her.