Tuesday, November 30, 2010

... det ville være absurd at spilde kræfter på, det er som om vi alle looper rundt i en simulakrumverden af kunstige problemstillinger. Pointen med anmeldelsen var bl.a. at rette søgelyset på Grimsruds erklærede intention om at skrive "politisk litteratur" - jeg synes ikke hun får dette til, få vil diskutere de psykiatriske institutioner udfra denne bog. Sammenlign med Anna Odell, hendes performance rykkede både ved kunstinstitutionens grænser, og den psykiatriske institution måtte udtale sig, og man stillede spørgsmål ved lovværk. Hellere læs artiklen i KK idag om Oslo Hospital Psykiatrisk Sykehus som er nedlægningstruet end at bruge mere energi på dette.

3 comments:

Gro said...

bare bra at bøker diskuteres så lenge det er saklig. Nominert nummer to "Innsirkling 2" hadde etter mitt skjønn fortjent mer motstand den også. For eksempel den enerverende fortellestemmen som via sine karakterer fortolker og analyserer alt mulig slik at leseren knapt får anledning til å tenke en selvstendig tanke. Denne boka har sosionomaktig og snusfornuftig over seg som jeg (rent emosjonelt) reagerte på.

Susanne said...

Jeg har ikke læst den. Bygger en del Tiller-fordomme på en oplæsning i Trondheim, og det - kan man sige - er muligens uretfærdigt. Og så det her med hukommelsestab, det er som om jeg har læst det før et sted. But I'm a-keepin' an open mind.

Susanne said...

Vi snakker videre her og her.