Saturday, November 27, 2010

Grimsruddebatten, ja. Det er vel første gang i løbet af mine otte år som aviskritiker at en sætning fra en anmeldelse er fløjet så langt og fået så mange publicerede svar. Jeg vil vældig gerne tage tråden op, men tror desværre at en opsummerende kommentar næppe kan forventes før i 2018. Suk & beklager mange gange.

Dele af samtalen findes her og her og her og her og her og senest i KK også kommentarer fra Tollef Mjaugedal og Beate Grimsrud herself.

2 comments:

Susanne said...

I of course regard any hype with much suspicion. Enten 1) Kritikken er vigtig og bør diskuteres nøje i flere lande eller 2) Grimsrud er nomineret til Brageprisen, og romanen er del af en litterær trend som benytter sig af virkelighedseffekter, derfor er kritik "that go against the grain" interessant eller 3) Det har noget at sige at jeg selv - delvist ironisk - hypede anmeldelsen med ord som "kontroversiel debat" i diverse sociale medier.

Susanne said...

Hvad en norsk tidsskriftredaktør sagde: "Grimsrud-debatten tror jeg vil oppleves som yesterday's news når [navn på tidsskrift] utkommer i mars 2011"

Hvad jeg selv sagde til en bekendt: "Jeg er egentlig lidt ligeglad med dette her tempoaspekt, har lyst at stritte imod måden man presses til hurtig meningsudveksling i media … det er utroligt at emner kan fejes af vejen blot fordi man taler om dem to måneder efter mediahypen … denne tendens er svært farlig, så jeg lader mig ikke diktere."