Monday, April 08, 2013

Nye Kritik vækker forskelligartet respons her + her. Lederen her. Internet kan næsten ikke huske tilbage til 2002 da Faldbakken og Einarsson lavede Whoomp - there it is, en installation som, ifølge Marit Paasche, befant seg under en motorveibru like ved skur 51 i Bjørvika, og bestod av en strøken rund sofa i hvitt skinn med en liten fordypning i midten. Her ble det hver dag i utstillingsperioden plassert 44 Litagokartonger. Valget av drikkevarer var ikke tilfeldig, for området rundt skur 51 var et slags ”hjem” for mange av Oslos narkomane. Den hvite minimalistiske sofaen ble plassert mellom skur 51 og tomten for Operaen, og tilbød seg selv som møteplass og som en kommentar til gentrifiseringsprosessen som uunngåelig følger av operautbyggingen.

2 comments:

arne said...

Takk for lenker. Har ikke sett i det siste nummeret, men syns Politikens kritikk virket overbevisende på noen punkter, eller hva?

Susanne Christensen said...

Har ikke fået læst hele bladet endnu, men synes Pablo llambias har en pointe på Facebook:

"Vedrørende Jes Stein Pedersens kritik af det nyeste Kritik i Politiken (der blandt andet går på teksternes angivelige uforståelighed): Jeg synes ikke, at de eksempler, som Jes fremhæver, er svære at forstå. Det sprog som anvendes er udviklet med henblik på præcision. En forenkling taber nogle af nuancerne, hvilket anmeldelsen også eksemplificerer. Jeg forstår heller ikke, at et tidsskrift som Kritik ikke skulle kunne benytte sig af specialiseret sprogbrug. Alle tidsskrifter behøver ikke henvende sig til samme målgruppe, ligesom aviser heller ikke gør. Der er mange måder, man kan formidle på. Vi behøver ikke formidle på den samme måde og/eller søge legitimitet i størrelsen på målgruppen. Der er stadig andre ting, der (også) tæller."