Sunday, December 28, 2008
December 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: I Stockholm deltager jeg på et symposium om Lars Noréns dagbog og jeg skriver om Erlend Hammer og om fagbogen Kjønns- teori og Vagant 4/2008 udkommer og A og jeg ser Rockettothesky på Hulen og på vejen hjem adopterer vi en forfrossen kat i et døgn og jeg rejser til Danmark for at besøge min mor og rejser tilbage til Bergen og går syg rundt i Residensen sammen med M (som også er syg) hele julen og skriver en række tekster på min blog om 2008.
November 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg besøger I og hilser på hendes hund og R føder en lille pige og jeg mødes med T på Landmark og danser af en eller anden grund rundt til Ani DiFranco på Vagant-kontoret og jeg skriver om Lars Frost og om Utflukts performativ tekst-nummer og om Morten Øen og Cathrine Knudsen og Gøhril Gabrielsen og Erlend Hammer publicerer sine samlede kunstkritikker og Kunstjournalen B-post holder slippefest på Landmark og jeg er vældig sulten den weekend hvor A er i Oslo og Fredric Jameson er på visit i Bergen.
Oktober 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Vi holder høstmiddag i Residensen, primært for Vagant-redaktionen, ny som gammel, og jeg skriver om Kristine Næss og Torvald Steen og Vagant 3/2008 udkommer vel cirka på dette tids- punkt og A og jeg tager fire dage til Prag og hjemme igen søger jeg job som stuepige på et hotel og får afslag og AudiaTour bringer os fra Oslo til Stockholm til Gøteborg til Oslo til Bergen.
Saturday, December 27, 2008
September 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: På min fødselsdag overværer jeg Joanna Rytels performance Glada abortbarn og danser med C til Scream Club og siden skriver jeg om Ingrid Z. Aanestad og Gaute Heivoll og Peter Serck og Rønnaug Kleiva og lider mig igennem arrangementet Tidsskriftdagene i Oslo og tager til Tromsø på Ordkalotten hvor UKON, Ole Robert Sunde, Øyvind Berg, en repræsentant fra Das Beckwerk og jeg har en hyggelig samtale om overskridelse.
August 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg møder T og B i København og tager til Oslo og bor hos R og ser Sonic Youth og My Bloody Valentine og jeg skriver tekster om Charles Bernstein og Roberto Bolaño og Thomas Marco Blatt og om en essaysamling om Hanne Ørstavik og en tekst til Trikster og Tekst- allianse 2008 sker i Oslo og A og jeg ser Neil Young i Bergen.
Juli 2008. Bortset fra nul kroner på kontoen: Jeg publicerer en tekst om Den Blå Port og ser My Bloody Valentine i Glasgow og tager til Danmark og videre til Berlin og går rundt i byen med Ø og S og ser Wolfgang Tillmans og Alexander Rodschenko og læser Charles Bernstein og læser op på et arrangement i København i regi af Forlaget 28/6.
Juni 2008. Bortset fra nervesammenbrud og fem kroner på kontoen: Jeg skriver om Anders Johansson og Tarald Stein og Morten Claussen og Tormod Haugland og møder M (en anden end føromtalte) på Knøderen og Vagant udgiver nummer 2/2008 med Cuba og Latin- amerika som tema og jeg spiser sushi med T (regningen siger 666 kroner) og tager til Stockholm og deltager på Waltic-kongressen.
Maj 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg skriver en tekst om Kjetil Kausland og er på en interessant kåring af årets tidsskrift og S (en anden end føromtalte) og tre venner er på visit fra Danmark og jeg skriver om Brynjulf Jung Tjønn og Pablo Llambias og swinger forbi Danmark omkring den 17. og ser Whitehouse i Oslo og Dag Solstad læser op på Vagant-kontoret og jeg står for et interview og en præsentation og en debat på Lillehammerfestivalen.
April 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg tager til København og interviewer Lars Bukdahl og skriver en anmeldelse af Tommy Olsson og en slags konsulentudtalelse til Matias Faldbakken og en anmeldelse af Anna Hallberg og Vagant udgiver 1/2008 med Europa som tema og Information skriver at Det litterære Norge rykker.
Marts 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg holder foredrag om Arne Melbergs Selvskrevet – om selvfram- stilling i litteraturen på Fria Seminariet i Oslo og skriver om Naja Marie Aidt og publicerer den sidste tekst med B som redaktør og Borders sendes til trykkeriet et sted i USA og jeg læser en 1373- siders lang science fiction trilogi og spiser middag hos T og B (nogle andre end føromtalte) og vi går og hører et foredrag med Ina Blom.
Februar 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: Jeg skriver om Juliana Spahr til Litlive og møder K på Garage og samtaler om science fiction på et arrangement i Oslo og skriver om Ina Merete Schmidt og Hélène Cixous og min mor bliver syg og er ved at dø og jeg tager til Danmark og hun dør ikke alligevel og jeg er i Malmø og samtaler om Ida Börjels seneste digtsamling og jeg er på koncert med Mark E. Smith på Landmark.
Januar 2008. Bortset fra nervesammenbrud og nul kroner på kontoen: I Berlin skriver jeg om riot grrrl og Flamme forlag opstår og jeg møder T på Garage og K bliver min nye redaktør og jeg skriver om Kristin Berget og jeg tager til Stockholm og holder et foredrag med titlen "Arne Melberg is a riot grrrl" og jeg misser flyet og reddes i Oslo af R.
Wednesday, December 24, 2008
Tuesday, December 23, 2008
Language-dikten händer på nytt och hela tiden på nya sätt. Language-utopin om det offentliga rummets vara överallt och raserandet av historiskt förtryck är på många sätt en marxistisk tanke. Det är därför på ett vis oerhört ironiskt att språkmaterialister med language-författare inräknade, tvärtom ofta beskylls för att på högerpolitiskt, elitistiskt vis vilja stänga ute sina läsare.
Sigrid Nurbo: Sprawl s. 63.
Sigrid Nurbo: Sprawl s. 63.
Monday, December 22, 2008
Karin Haugen, redaktør på Klassekampens Bokmagasinet, skrev i lørdags 20.12.08 en kommentar til The Bukdahl Guldager War, teksten kan nu læses her. Her findes iøvrigt mit interview med selvsamme Bukdahl fra april i år.
Thursday, December 11, 2008
Et par småsure kommentarer til den seneste Lars Norén-event i Sthlm her & her, tak til Anders Johansson for links.
23. januar 2001. Teateret. De var døde. Den unge mands udstråling, død! Pigens løben rundt og rundt, hans svimmelhed, udstrakt på stolen. Bygger fysisk energi op i rummet som under- lægning til en af de andres monolog(er), ofte den modstridende følelse. En stiliseret rækken (ud) efter fysiske grænser, stemmen presset i en monolog. Lys op, lys ned – det der sker med tiden.
Ovenstående lettere mystiske notat fandt jeg i min dagbog, inspireret af arbejdet med Lars Noréns monstrøse En dramatikers dagbok. På de første sider er Norén i Oslo hvor han regiserer stykket November. Tilfældet vil at jeg var i Oslo og så dette stykke, en oplevelse som altså efterlod sig spor i form af dagbogsnotatet herover. Fint symposium i Stockholm, ellers! Her forelæser Mara.
Ovenstående lettere mystiske notat fandt jeg i min dagbog, inspireret af arbejdet med Lars Noréns monstrøse En dramatikers dagbok. På de første sider er Norén i Oslo hvor han regiserer stykket November. Tilfældet vil at jeg var i Oslo og så dette stykke, en oplevelse som altså efterlod sig spor i form af dagbogsnotatet herover. Fint symposium i Stockholm, ellers! Her forelæser Mara.
Wednesday, December 10, 2008
Caroline bor her -------------------- og her findes masse nyt læsestof, bl.a. om Erlend O. Nødtvedt og Katarina Bonnevier.
Sunday, December 07, 2008
Saturday, December 06, 2008
Hammer bruker seg selv som en tydelig figur, og dette understrekes ytterligere av redaktørene i det vesle bergensbaserte ikke-kommersielle forlaget Ctrl+Z Publishing (forlaget har fokus på alternative aktører i billedkunstfeltet): de har valgt å trykke alt – skitt og kanel – i kronologisk rekkefølge, noe som gjør at tekstsamlingen kan leses som et slags utsnitt av liv i stil med visse konseptuelle dagboksprosjekter (for eksempel Martina Lowden og Lars Norén).
Skal der stå i min anmeldelse af Erlend Hammer: Samlede kunstkritikker i Klassekampen idag. "Utsnitt av liv" er af en eller anden grund faldet ud, m-grrr.
Skal der stå i min anmeldelse af Erlend Hammer: Samlede kunstkritikker i Klassekampen idag. "Utsnitt av liv" er af en eller anden grund faldet ud, m-grrr.
Wednesday, December 03, 2008
Monday, December 01, 2008
Yay! Nu kan man læse Henrik Petersens fine tekst om den nu også Nordisk Råds litteraturprisnominerede Efter arbetsschema af Johan Jönson plus om Herr Raattamaa på Vagant-net her & her.
Friday, November 28, 2008
Kritisk selvbetraktning handler ikke om å studere kritikerens egen person, men å anerkjenne at det du skriver om er en funksjon av den kritiske relasjonen du har valgt å sette i spill. Og at du selv som skrivende er en funksjon av den samme relasjonen.
Skriver Herr Jon Refsdal Moe her.
Skriver Herr Jon Refsdal Moe her.
Wednesday, November 26, 2008
Jag skriver om mig själv tills jag försvinner – ett symposium om Lars Noréns dagbok
Lars Noréns En dramatikers dagbok, Albert Bonniers förlag 2008, är utan tvekan årets mest omdiskuterade, hyllade och kritiserade bokutgivning. Men vad stod på spel i den upprörda debatten? Vad står där egentligen i dagboken? Och vad kan den säga om litteratur, medier, subjektivitet och offentlighet idag?
Institutionen för litteraturvetenskap, Stockholms universitet, inbjuder till ett symposium om En dramatikers dagbok. Fem föreläsare betraktar dagboken ur olika synvinklar, prövar olika sätt att läsa den. Medverkande föreläsare är Susanne Christensen, litteraturkritiker, Bergen, Norge, Mara Lee, författare, Jesper Olsson, kritiker och forskare, Ulf Olsson, kritiker och professor, Mikael van Reis, kritiker och forskare.
Symposiet äger rum 9 december i Nordenskiöldsalen, Geovetarhuset, Frescati kl 13-17.
Kom! Kom! Kom! Mere info her.
Lars Noréns En dramatikers dagbok, Albert Bonniers förlag 2008, är utan tvekan årets mest omdiskuterade, hyllade och kritiserade bokutgivning. Men vad stod på spel i den upprörda debatten? Vad står där egentligen i dagboken? Och vad kan den säga om litteratur, medier, subjektivitet och offentlighet idag?
Institutionen för litteraturvetenskap, Stockholms universitet, inbjuder till ett symposium om En dramatikers dagbok. Fem föreläsare betraktar dagboken ur olika synvinklar, prövar olika sätt att läsa den. Medverkande föreläsare är Susanne Christensen, litteraturkritiker, Bergen, Norge, Mara Lee, författare, Jesper Olsson, kritiker och forskare, Ulf Olsson, kritiker och professor, Mikael van Reis, kritiker och forskare.
Symposiet äger rum 9 december i Nordenskiöldsalen, Geovetarhuset, Frescati kl 13-17.
Kom! Kom! Kom! Mere info her.
"Demonstrasjonen av at man kan skape noe selv, oppfordringen til å delta heller enn å konsumere, til mer aktive og bredspektrede forfatter- og redaktørroller, er i seg selv en demokratisk spore, som kan være vel så viktig som å dyrke forestillingen om at enkeltbøker i dag kan nå "størsteparten av befolkningen" (Søbye) - et mål som blir fjernere og fjernere jo mer sammensatt både samfunnet og litteraturen blir."
Afsluttende sætning i den fine artikel "Alternativ publisering og litterær innovasjon" skrevet af Audun Lindholm. Kan læses i Nasjonalbibliotekets tidsskrift NB21.
"Alle sjangres beste egenskaper skal slik forenes til et Gesamtkunstwerk, en Storkunstsolteddystat, hvor virkeligheten ikke skal dekonstrueres, men derimot gjenfortrylles og reformuleres som et neo-stålromantisk mirakel."
Afsluttende sætning i den fine artikel "Vi trenger operaens patos, regiteatrets anarkisme og Wagners utopiske kunstreligion!" skrevet af Julian Blaue. Kan læses i Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift 3-4/2008.
Afsluttende sætning i den fine artikel "Alternativ publisering og litterær innovasjon" skrevet af Audun Lindholm. Kan læses i Nasjonalbibliotekets tidsskrift NB21.
"Alle sjangres beste egenskaper skal slik forenes til et Gesamtkunstwerk, en Storkunstsolteddystat, hvor virkeligheten ikke skal dekonstrueres, men derimot gjenfortrylles og reformuleres som et neo-stålromantisk mirakel."
Afsluttende sætning i den fine artikel "Vi trenger operaens patos, regiteatrets anarkisme og Wagners utopiske kunstreligion!" skrevet af Julian Blaue. Kan læses i Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift 3-4/2008.
Saturday, November 22, 2008
Jag tycker att ledarsidorna och ekonimiavdelningen är intelligentast medan kulturavdelningen är som en fårflock som nervöst står och väntar på att någon ska tala om för dem vart de ska vända sig. Ibland springer ett och annat får åt fel håll, och då blir det en jävla oreda i flocken.
Lars Norén om DNs kultursider i En dramatikers dagbok som jeg er omtrent midt i nu, den jævla mursten af en faen.
Lars Norén om DNs kultursider i En dramatikers dagbok som jeg er omtrent midt i nu, den jævla mursten af en faen.
Friday, November 21, 2008
Tak til Tommy for at gøre mig opmærksom på denne festlige tråd og for årets mest Ole Brumm-agtige parentes i en omtale af Hårvard Vikhagens malerier (i ugens ellers strålende og mildt sagt litteraturproppede Morgenbladet): "(men det er muligens fordi mine egne erfaringer smitter over på hvordan jeg ser det)." He he.
Thursday, November 20, 2008
Den 800-sidiga volymen Efter arbetsschema bildar en mäktig skriftkropp. Den väger tungt i läsarens händer, och skapar bilder som karvar sig rakt in i köttet. Jönsons bok är en arbetande bok. Den handlar om vård, omsorg och våld. Om arbetet i grafitfabriken och i vård- och omsorgsfabriken. Efter arbetsschema gestaltar de arbetande kropparna och kropparna det arbetas med. Den väjer inte för att visa den automatiserat vårdande och våldsamma cyborg som handen och laxativet tillsammans utgör.
Yay, pris til Johan Jönsson! Interview her. Lille bog her. Bøger her.
Yay, pris til Johan Jönsson! Interview her. Lille bog her. Bøger her.
Tuesday, November 18, 2008
Jeg prøver å kombinere mange stemmer, fra Britney Spears til Bibelen, fra kosmetikkblader til Vesaas, sier Bråtveit.
Monday, November 17, 2008
Hm. Her er jeg interesseret i ordene "en slags oppreisning" og "Norges 27. mest sexy mann" - litteraturkritikken, en ny slags V**gra?
Friday, November 14, 2008
Igår fik vi endelig Vagant 4/08 afsted til trykkeriet, puh. I begyndelsen af december engang kan man bl.a. læse Anna Hallberg om Øyvind Rimbereid, Anders Johansson om Tormod Haugland, Sandra Lillebø om Houellebecq og Lévys samtalebog, Anne Helene Guddal om Jonathan Littell, Jenny Hval om The Coral Sea af Patti Smith og Kevin Shields, Mikkel Bolt og Das Beckwerk om det revolutionære liv + beskue illustrationer af Jonas Liveröd og Marit Victoria Wulff Andreassen + fordybe sig i en massiv sektion som markerer bladets 20-års jubelæum, inklusiv et megamonsterinterview med Pål Norheim og Henning Hagerup. Just like honey.
Cowabunga! Tommy og tiger'n stereoanmelder Morten Øens roman Ingenting, ingen, ingensteds, aldrig denne uge --------------- Men hvad driver Øen ellers med? Fx GFSNT.
Sunday, November 09, 2008
Saturday, November 08, 2008
Monday, November 03, 2008
Saturday, November 01, 2008
Friday, October 31, 2008
Ikonmysteriet, part II. Sensationel udvikling i sagen! Helt tilbage i marts 2006 opdagede vi noget, dette. Nu, over 2 år senere (!) hænger ikonet igen på As rum og den kradsende lyd fortsætter. Idag tog A ikonet ned fra væggen, han opdagede et stort hul hvor udaf en slags fint savsmuld kunne drysses (dette er altså ikke kokain). Også to ... rester ... en slags ormeham ... fik vi drysset ud af hullet. Alt er nu samlet i en tændstiksæske fra Volksbühne, men nu findes så to presserende spørgsmål: 1) til hvilket laboratorium sender vi vore fund? og 2) Er ... væsenet ... derinde endnu?!
Thursday, October 30, 2008
I to uker har brukerene av hovedutlånet blitt møtt med rot i hyllene, eller rettere sagt rot mellom hyllene. Spørsmålene har vært mange og de ansatte har ikke kunnet svare. Hva er så dette for noe?
Tuesday, October 28, 2008
Now, now, now, you've got that crazy feeling/ You got that crazy feeling deep inside/ Now, I can see it in your eyes.
“Oppe i Norge …” – ja, resten af teksten til den kendte børnesang kommer næsten af sig selv. Trolde og Norge hører sammen, ligesom så mange andre ting – gedeost, oliepenge og langrend, fx – også hører sammen med Norge i vores til tider ganske stereotype opfattelse af landet og dets kultur. Som Hans Hauge bemærker i sin artikel i dette nummer af Passage, så er det en dansk specialitet at satirisere over Norge og nordmænd. Men selv om det unægteligt er sjovt at gøre grin med Norge, så kommer man ikke uden om, at der i disse år bliver skrevet betydelige mængder rigtig god litteratur i Norge ---------- Passage om some kind of Norge, I guess.
Monday, October 27, 2008
Monday, October 20, 2008
Sunday, October 19, 2008
You know you've changed and your words they lie/ That's something you can't deny/ I know there's something going on.
Wednesday, October 15, 2008
Sunday, October 05, 2008
Norgistan revisited. Under Ordkalotten i Tromsø (som dette år havde tema: "Over grenser") debaterede Øyvind Berg, Ole Robert Sunde, Ulf Karl Olov Nilsson, Das Beckwerk og jeg selv fænomenet "overskridelse" i en lille time på Tromsø bibliotek. I timen før havde en repræsentant fra Das Beckwerk fremlagt dokumentation fra diverse demokratiaktioner verden over. I fremlæggelsen ingik en lille film fra Afghanistan hvor Nielsen vandrer gennem Kabul med demokratiets hvide flag. Øyvind Berg befandt sig på dette tidspunkt blandt publikum og tog en række billeder af det vi blev enige om må være Norgistan, altså stedet hvor Kabuls fjelde (på skærmen) fluktuerer perfekt med de tromsøske fjelde (udenfor vinduerne).
Saturday, October 04, 2008
Friday, October 03, 2008
Thursday, September 25, 2008
Tuesday, September 23, 2008
Sunday, September 21, 2008
Borderline/ feels like I'm going to lose my mind. Ordkalotten har offentliggjort programmet sit nu, see ya there!
Wednesday, September 17, 2008
Expect Fredric Jameson in the streets of Bergen soon! Mere Jameson i Vagant 2/2007 og Audiatur – Katalog for ny poesi 2007.
Monday, September 15, 2008
Vagant 3/2008 er sendt til trykkeriet idag, puh. På programmet står bl.a. Anders Gullestad om Slavoj Žižek + Arild Linneberg om Ida Börjel + Henrik Petersen om Johan Jönsson + en nok så omfattende Thure Erik Lund-enquête + Gunnar Wærness om Khlebnikov + gendigtninger ved Wærness og Mikael Nydahl + Kari Jegerstedt om Angela Carter + diverse forfattere gør den legendariske Wim Try(e) + meget-meget-meget mere. Ude 2. oktober, beep-beep.
Mere information om 3/2008 findes her.
Mere information om 3/2008 findes her.
Sunday, September 14, 2008
Poängen med Olssons konstkritik, som jag ser det, är inte så mycket det han säger som det han faktiskt gör. Med sin trashiga och kaotiskt självbiografiska konstkritik lyckas han med något så stort som att destabilisera kritikinstitutionen. Ungefär som Stig Larssons litteraturkritik gjorde på åttiotalet. Jag är inte så säker på att jag tycker om det. Men jag tror att det är viktigt att det görs.
Anna Hallberg om Olssonskolan i DN.
Anna Hallberg om Olssonskolan i DN.
Thursday, September 11, 2008
Wednesday, September 10, 2008
Sunday, September 07, 2008
I en virkelighet hvor lettkultur og kommerskrefter øyeblikkelig innkapsler enhver forsøksvis provoserende ytring i trendjagets kvelende grep, tilhører fremtiden undergrunn, det vil si, nerdene, de besatte, de utilfredse, de som ennå er på leting etter ekte innsikt og mening, i det sparsomme skinnet fra bokbålet i Alexandria.
Trut! Trut! Forfatter Knut Faldbakken skriver over en hel side i dagens Aftenposten om 60-tallets Swinging London og kraften i undergrunden, inspireret af en uventet bogpakke fra Gasspedal.
*************************nu med link*************************
Trut! Trut! Forfatter Knut Faldbakken skriver over en hel side i dagens Aftenposten om 60-tallets Swinging London og kraften i undergrunden, inspireret af en uventet bogpakke fra Gasspedal.
*************************nu med link*************************
Saturday, September 06, 2008
Friday, September 05, 2008
Den speedbloggende Vertigomand har fået de yndigste små killinger og funderer over den skandinaviske tidskriftssituation.
Tuesday, September 02, 2008
Hvis der er nogen der lurer på hvordan Klassekampens ellers så papireksklusive Bokmagainet ser ud, look no further (pdf).
Sunday, August 31, 2008
I 1999 (eller var det i 2000) mødte jeg Siv Rognstad som var på besøg på Skrivekunstakademiet i Bergen hvor jeg på det tidspunkt var elev. Siv studerede teatervidenskab og skrev på en mellem- fagsopgave, hun var tilstede en aften på Teatergarasjens lille åbne scene Prøverommet hvor jeg fremførte en tekst med titlen "Fisketuren" til tonerne af Turquoise Hexagon Sun (Boards of Canada). Siv funderede på Kristian Seltuns begreb "ilesesetting" og mente at min fremføring på et eller andet plan havde fået brikkerne til at falde på plads i forhold til den opgave hun jobbede med. Jeg fik opgaven i posten nogle måneder senere (så vidt jeg husker) og der findes bl.a. en svært generøs (mildt sagt, I'm blushing) beskrivelse af min optræden. Anyways, opgaven er interessant og kan sandelig læses her. Siv har iøvrigt skrevet flere opgaver indenfor samme felt, disse kan læses her.
Wednesday, August 27, 2008
Bedre blev det ikke, da jeg for nogle uger siden for første gang oplevede forfatteren live og måtte konstatere, at hun også havde den frisure, jeg altid har drømt om at få. Min første tanke da jeg så hende, var slet og ret: "Hende må min mand aldrig se", for det var jo hende, han burde være gift med (en relativt selvfed tanke, for jeg mener åbenbart ikke, han fortjener en helt anden kvinde end mig, blot den ideale mig).
Lilian Munk Rösing læser Hanne Ørstavik her og her og i omdiskuterede Åpninger.
Lilian Munk Rösing læser Hanne Ørstavik her og her og i omdiskuterede Åpninger.
Sunday, August 17, 2008
Tekstallianse 08! --------------- Klik på flyeren for at se den i fuld størrelse, som Martin Johs. siger. Og her er der REA!
Thursday, August 14, 2008
Telemegaphone Dale stands seven metres tall on top of the Bergskletten mountain overlooking the idyllic Dalsfjord in Western Norway.
When you dial the Telemegaphone’s phone number the sound of your voice is projected out across the fjord, the valley and the village of Dale below.
Attention, all poets and revolutionaries!
Call +4790369389 and ... scare the poor little birds of Dale!
When you dial the Telemegaphone’s phone number the sound of your voice is projected out across the fjord, the valley and the village of Dale below.
Attention, all poets and revolutionaries!
Call +4790369389 and ... scare the poor little birds of Dale!
Tuesday, August 12, 2008
Wednesday, August 06, 2008
En ikke alt for højtravende tekst om det svenske Charles Bernstein-udvalg her. Teksten følges af en oversættelse til norsk v/ Audun Lindholm af essayet The Difficult Poem. Også digtet "Thank You for Saying Thank You" er oversat.
Monday, August 04, 2008
WT - Yes, people believe they see deeper truths, when it's actually just the rhetoric and symbolism of heavyness and depth, or power or money, that's being used. The art world is full of this. I'm often amazed how people, especially those who make a living with words, so rarely question the knee-jerk quality of their thinking. They would only have to ask themselves the reverse question: was Schwitters not an artist simply because he made prints for advertising agencies?
HUO - Or was Warhol not an artist just because he was also a fashion illustrator.
WT - But it's also the shock value. I think that's why Warhol remains so important: because of his fearless transmutation of values, from everyday life to fine art.
HUO - Yes.
WT - Because this moment is never resolved. Because people are always searching for a rhetoric of value, for safety. They don't like the transient, and they can only bear things that death or history has established as secure.
HUO - I think this analysis of Warhol would be a good place to pause for today. Many thanks.
Fra The Conversation Series 6, Hans Ulrich Obrist interviewer Wolfgang Tillmans.
HUO - Or was Warhol not an artist just because he was also a fashion illustrator.
WT - But it's also the shock value. I think that's why Warhol remains so important: because of his fearless transmutation of values, from everyday life to fine art.
HUO - Yes.
WT - Because this moment is never resolved. Because people are always searching for a rhetoric of value, for safety. They don't like the transient, and they can only bear things that death or history has established as secure.
HUO - I think this analysis of Warhol would be a good place to pause for today. Many thanks.
Fra The Conversation Series 6, Hans Ulrich Obrist interviewer Wolfgang Tillmans.
Thursday, July 24, 2008
It is no secret that universities reward conformism and conventio- nality under the name of both professionalization and currency. We see all around us dress and decorum advisories for job interviews [...]: as if dressing the same as every one else - any more than writing the same or citing the same 17 major theorists or authors as everyone else - makes you a better researcher or cultural interpreter. Indeed, there is no evidence to show that tone-lock, any more than interview dress codes, make better teachers, or more committed or knowledgeable scholars; on the contrary, there is plenty of reason to believe this sort of career-oriented behavior, exacerbated by the present scarcity of jobs, breeds a professional cynicism that is disastrous for the infectious enthusiasm and performative limber- ness that are crucial components for teaching. The forms we enforce among ourselves serve not the content of our work but the perpetuation of our administrative apparatuses.
Hey, University People ---------- Read your Bernstein.
Hey, University People ---------- Read your Bernstein.
Saturday, July 19, 2008
Monday, July 14, 2008
Jeg og Bendik begynte allerede for seks-syv år siden å leke med ideen om å starte forlag, men det ble ikke alvor før pengene kom på bordet, sier Haagensen etter do-turen.
>>>>>>>>>> mediastrategiske flammer
>>>>>>>>>> mediastrategiske flammer
Sunday, July 13, 2008
Saturday, July 12, 2008
Friday, July 11, 2008
T-banen i Glasgow – populært kalt «The Glasgow Clockwork», ettersom togene beveger seg i to kontinuerlige ringer, en ytre og en indre – gir fra seg kraftige, hylende toner på sin vei gjennom de mørke tunnelene. Bandet Mogwai, blant byens mange lokale helter, er blitt beskyldt for å bygge musikken sin på lydene fra T-banen, noe enhver med sans for støy ville ta som en kompliment. Men Mogwai bør passe på, for denne uken er det irskengelske bandet My Bloody Valentine i byen --------------- mere her.
Wednesday, July 09, 2008
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel triviel
Sunday, July 06, 2008
Saturday, July 05, 2008
Et aktivt svar
Den Blå Port 78
Redaktion: Lars Frost, Kristine Kabel, Nikolaj Zeuthen
Kanskje det er et uttrykk for det generelle post-911-shop-till-you-drop-stresset vi lever under, men det danske tidsskriftet Den Blå Port (nå logobevisst forkortet til dbp) er virkelig stedet for sneak previews and short attention span. Lederne er som oftest ekstremt korte spark-i-baken-saker; politikken er å refse litteraturmiljøet innenfra, gå mot konsensus og skape debatt – og dette trikset lykkes faktisk gang på gang.
Lederen i dette nummeret tar utgangspunkt i de endringene som VKO-regeringen har ført med seg, for eksempel en tydelig bevegelse fra kollektivitet til fokus på individet. Redaksjonen ser det samme mønsteret gjenta seg i den litterære diskursen. Moteksempelet er den langt mindre synlige kunstkritikken som i høyere grad diskuterer problemene som kunsten reiser, og som også er bedre til å bevege seg på tvers av det spesifikt nasjonale.
I Danmark er presset på den kulturproduserende delen av samfunnet så sterkt at stemningen er til å ta og føle på i de københavnske gater. I samtalen om nesten ethvert kulturelt uttrykk produseres det som et døvstumt nytelsesobjekt med adresse i de rekreative sfærer, snarere enn som thinkpieces som vil noe: uttrykk som ikke nødvendigvis skal avkodes, men som vifter med armene i verden, en gestus som krever en adekvat reaksjon, et aktivt svar.
VKO-newspeak finnes også i dbp (om det er parodi eller ei), for eksempel i Simon Pasternaks bidrag; dette spesielle, trakasserende schwung vi har blitt kjent med som noe typisk dansk. Ellers finnes det en fin seksjon om Peer Hultberg, men hardest sparker Lars Bukdahl, i et par kulturkanonomskrivende tekster. Symbolist-poet Gustaf Munch-Petersens dikt "Det Underste Land" (1933) forflyttes til rush hour på supermarkedet: "Det er sgu ikke til at komme ud af Føtex for bare folk, der er født i det underste land. Overalt kan vi se dem, for de fylder hele fortorvet, vandrer frem og tilbage, elsker højlydt sig selv og hinanden, græder i vilden sky og vælter hovedløst ind i cykler og frugtboder og os, der kommer ud fra Føtex med indkøbsposerne fulde af nødvendigheder."
Susanne Christensen, Klassekampen 5. juli 2008
Den Blå Port 78
Redaktion: Lars Frost, Kristine Kabel, Nikolaj Zeuthen
Kanskje det er et uttrykk for det generelle post-911-shop-till-you-drop-stresset vi lever under, men det danske tidsskriftet Den Blå Port (nå logobevisst forkortet til dbp) er virkelig stedet for sneak previews and short attention span. Lederne er som oftest ekstremt korte spark-i-baken-saker; politikken er å refse litteraturmiljøet innenfra, gå mot konsensus og skape debatt – og dette trikset lykkes faktisk gang på gang.
Lederen i dette nummeret tar utgangspunkt i de endringene som VKO-regeringen har ført med seg, for eksempel en tydelig bevegelse fra kollektivitet til fokus på individet. Redaksjonen ser det samme mønsteret gjenta seg i den litterære diskursen. Moteksempelet er den langt mindre synlige kunstkritikken som i høyere grad diskuterer problemene som kunsten reiser, og som også er bedre til å bevege seg på tvers av det spesifikt nasjonale.
I Danmark er presset på den kulturproduserende delen av samfunnet så sterkt at stemningen er til å ta og føle på i de københavnske gater. I samtalen om nesten ethvert kulturelt uttrykk produseres det som et døvstumt nytelsesobjekt med adresse i de rekreative sfærer, snarere enn som thinkpieces som vil noe: uttrykk som ikke nødvendigvis skal avkodes, men som vifter med armene i verden, en gestus som krever en adekvat reaksjon, et aktivt svar.
VKO-newspeak finnes også i dbp (om det er parodi eller ei), for eksempel i Simon Pasternaks bidrag; dette spesielle, trakasserende schwung vi har blitt kjent med som noe typisk dansk. Ellers finnes det en fin seksjon om Peer Hultberg, men hardest sparker Lars Bukdahl, i et par kulturkanonomskrivende tekster. Symbolist-poet Gustaf Munch-Petersens dikt "Det Underste Land" (1933) forflyttes til rush hour på supermarkedet: "Det er sgu ikke til at komme ud af Føtex for bare folk, der er født i det underste land. Overalt kan vi se dem, for de fylder hele fortorvet, vandrer frem og tilbage, elsker højlydt sig selv og hinanden, græder i vilden sky og vælter hovedløst ind i cykler og frugtboder og os, der kommer ud fra Føtex med indkøbsposerne fulde af nødvendigheder."
Susanne Christensen, Klassekampen 5. juli 2008
Friday, July 04, 2008
Monday, June 30, 2008
Saturday, June 28, 2008
Wednesday, June 25, 2008
Tuesday, June 24, 2008
Thursday, June 19, 2008
Wednesday, June 18, 2008
Rygterne er først blevet bekræftet idag, Joar Tiberg har i Aftonbladet den 11/6 skrytet årets første nummer af Vagant langt ud i en fjern galakse. Vaganterne er på kontoret igen nu, fuld indspurt på 2/08 som sætter fokus på Cuba hvortil vi har sendt redaktør Hans Jacob Ohldieck udrustet med et meget stort sommerfuglenet.
Saturday, June 14, 2008
Tekstur
Jeg elsker ikke nødvendigvis råtnende lik, men råtnende lik har en helt utrolig tekstur. Har du noen gang sett et lite, råttent dyr? Jeg elsker å se på slikt, på samme måte som jeg liker å se på nærbilder av bark, eller små biller, eller en kopp kaffe, eller et kakestykke. Kommer du tett innpå det, er teksturen helt nydelig.
Et af de mere kuriøse partier i David Lynchs lille bog om meditation Catching the Big Fish som man ganske sikkert burde læse på engelsk.
Jeg elsker ikke nødvendigvis råtnende lik, men råtnende lik har en helt utrolig tekstur. Har du noen gang sett et lite, råttent dyr? Jeg elsker å se på slikt, på samme måte som jeg liker å se på nærbilder av bark, eller små biller, eller en kopp kaffe, eller et kakestykke. Kommer du tett innpå det, er teksturen helt nydelig.
Et af de mere kuriøse partier i David Lynchs lille bog om meditation Catching the Big Fish som man ganske sikkert burde læse på engelsk.
Friday, June 13, 2008
Wednesday, June 11, 2008
Ansigtet, det er den unge skater Alex' udtryksløse ansigt man husker. Kroppen i slow motion ned ad endeløse skolekorridorer. Det er et sprog som ikke afslører sig, en krop og et ansigt i forsvar - lukket, men stadig med øjnene rullende rundt i hovedet, konstant og næsten panisk vurderende.
Men det er som om at varigheden dette filmes med gør noget med ansigtet, nedbryder dets blanke overflade. Alex' særegne måde at opleve, huske og fortælle på er filmen, Paranoid Park. Ansigtet begynder at brænde igennem; Marlene Dietrich, græske statuer - noget evigt eller i det mindste noget med en uendelig rigdom af film- og kunsthistoriske referencer gemt i sig.
Og tal om en legendarisk shower scene, jeg tror Gus Van Sant topper Hitchcock her: det mørke omrids af Alex' hoved under bruseren efter at noget uhørt rædsomt netop er sket ham, lyden af vandet mod hovedet som bliver højere og højere, kroppen som bliver slap og rammer væggen, glider ned ad den.
De sidste scener er så pakket med information at jeg vil se igen med det samme, rewind rewind. Måden kæresten og faren udtrykker sig på, udtrykker ikke-opmærksomhed, glemsel. Veninden som ser ham i alle detaljer og som råder ham til at skrive ned det som er sket, det som har forandret ham. Bekendelsesbrevet brændes og flammerne (fanfare) bliver ét med lærredet.
Men det er som om at varigheden dette filmes med gør noget med ansigtet, nedbryder dets blanke overflade. Alex' særegne måde at opleve, huske og fortælle på er filmen, Paranoid Park. Ansigtet begynder at brænde igennem; Marlene Dietrich, græske statuer - noget evigt eller i det mindste noget med en uendelig rigdom af film- og kunsthistoriske referencer gemt i sig.
Og tal om en legendarisk shower scene, jeg tror Gus Van Sant topper Hitchcock her: det mørke omrids af Alex' hoved under bruseren efter at noget uhørt rædsomt netop er sket ham, lyden af vandet mod hovedet som bliver højere og højere, kroppen som bliver slap og rammer væggen, glider ned ad den.
De sidste scener er så pakket med information at jeg vil se igen med det samme, rewind rewind. Måden kæresten og faren udtrykker sig på, udtrykker ikke-opmærksomhed, glemsel. Veninden som ser ham i alle detaljer og som råder ham til at skrive ned det som er sket, det som har forandret ham. Bekendelsesbrevet brændes og flammerne (fanfare) bliver ét med lærredet.
Det har et navn!
My Bloody Valentine's tour of December 1991 was and remains a unique chapter in live music. Best remembered as an excercise in punishing volume, it is also famous for what has become known as the 'holocaust' - an extended section during 'You Made Me Realise' in which the sound first plunged like an elevator with a snapped cable, then maintained the same violently rumbling chord for nine or ten minutes on end.
Fra David Cavanaghs bog om Creation Records.
My Bloody Valentine's tour of December 1991 was and remains a unique chapter in live music. Best remembered as an excercise in punishing volume, it is also famous for what has become known as the 'holocaust' - an extended section during 'You Made Me Realise' in which the sound first plunged like an elevator with a snapped cable, then maintained the same violently rumbling chord for nine or ten minutes on end.
Fra David Cavanaghs bog om Creation Records.
Saturday, June 07, 2008
Remember to wear your klassekape! Idag trykkes både Anders Johanssons essay "Yttrandeofrihet" og un petit anmeldelse af hans essay-bog Nonfiction i Kk (som ikke kan stave sit eget navn, hmpf).
Friday, June 06, 2008
Det handler jo om at se ind i sig selv. Du kan sige, at i en verden, som viser, hvor håbløs ungdommen er med dens optagethed af dildoer og dens caffelattebarer, skal de unge lære at se på sig selv med deres indre øje, og så skal de se, hvor håbløse de er.
Thure Erik Lund, anarkist-rebellen, i Information.
Thure Erik Lund, anarkist-rebellen, i Information.
Monday, June 02, 2008
Udden är riktad mot den hermeneutiska kritiken. Det är inte någon mer eller mindre avgörande ”förståelse” Johansson är ute efter, utan den rörliga läsningens utmanande, invecklande, självreflexiva praktik. Det performativa, görandet och händelsen, intresserar honom långt mer än meningen och uttolkandet. Kritikens föremål är för honom principiellt omöjligt att avgränsa. Verkbegreppet är upplöst. Anders Johansson skriver lika gärna om den maoistiska peruanska gerillan Sendero Luminoso som om Jorge Luis Borges.
Magnus William-Olssons ikke helt nye, men vældig fine anmeldelse af Anders Johanssons x-tremt bra (******) essaysamling Nonfiction.
Magnus William-Olssons ikke helt nye, men vældig fine anmeldelse af Anders Johanssons x-tremt bra (******) essaysamling Nonfiction.
Sunday, June 01, 2008
Fredriksstad Blad har - så vidt jeg kan se - udelukkende lokalpatriotiske motiver for at interessere sig for B. Andreas Bull-Hansens optræden på Lillehammer. I samtalen med undertegnede på scenen påpegede Bull-Hansen at selvom det igennem første bind af trilogien om Evv Lushon er kristne fundamentalister som myrder løs så reagerer ingen på dette, det er ikke kontroverselt. Senere i samtale med journalisten benytter Bull-Hansen pudsigt nok chancen til nok engang at advare mod Islam. Man kan spørge sig hvorfor forfatteren ikke i stedet ønsker at advare mod alle slags fundamentalisme, inklusiv den med Mickey Mouse-maske på.
Flamme, flamme, vi har set jer. Flammegutterne Wold & Haagensen har besluttet sig for at speedpublicere petitjournalistik i stride strømme på deres blog. Det er næsten ikke til at følge med. Flammer og Gasspedaler, ild må der åbenbart til, det er jo helt marinettisk.
Fucked Up Forlag blev til som en strøtanke, eller rettere, som en handling der gik forud tanken. Fucked Up Forlag publicerer as she walks and talks. Fucked Up Forlag er eneste one-woman-forlag i "bølgen" af "nye", "norske" småforlag, o hvilken entusiasme. Fucked Up Forlag er ikke entusiastisk, dette er alt hun endnu ved.
Fucked Up Forlag blev til som en strøtanke, eller rettere, som en handling der gik forud tanken. Fucked Up Forlag publicerer as she walks and talks. Fucked Up Forlag er eneste one-woman-forlag i "bølgen" af "nye", "norske" småforlag, o hvilken entusiasme. Fucked Up Forlag er ikke entusiastisk, dette er alt hun endnu ved.
Friday, May 23, 2008
Monday, May 19, 2008
Saturday, May 17, 2008
Thursday, May 15, 2008
Tuesday, May 13, 2008
Som i de fleste byer i verden er gader og stræder i Bergen opkaldt efter store mænd, fx Professor Ådlandsgate (åja), Øysteins gate (the skizo one), Georg Johannesens plass (heil) og Tommy Olsson smuget (selvsagt). Kvinnehistorisk natt foregik sidste uge, her blev gaderne klistret ind i Grace Jones, Sylvia Plath, Kari Jegerstedt og Mette Moestrup. Plakaterne er kæmpefine.
Kraniet er det skinnende fakultet øverst på bakken, kraniet er den pansrede regeringsbygning, og det er mod kraniet slagene går, igen og igen. The loss of all faculties, de kæmpendes blik afslører en bevidsthed på vej mod ikke-bevidsthed, som puleansigter; krop- pens akutte tilstand lukker i rasende fart den øverste etage ned. Evolutionen går baglæns foran øjnene på os, reflekteret i de kæmpendes tågede blikke. Kroppene ligger låst i ømme positurer, skulpturelt indfiltrede. Men en langsom sekvens kan ikke vare for længe, en hånd vrider sig løs og hamrer 1-2-3 på et hoved. Når du mister dig selv vinder jeg. Når du mister dig selv sidder mit hoved som en krone på begge vore kroppe.
Citatet stammer fra min katalogtekst til Kjetil Kauslands performance No Más som udfoldede sig her i Bergen i lørdags. Siden er nævnte performance blevet anmeldt og i kommentarfeltet under anmeldelsen tørner repræsentanter for et kunsthadende FrP-seg- ment, dedikerede sportsfans og et par andre hoveder vakkert sammen som i et andet trafikuheld.
Citatet stammer fra min katalogtekst til Kjetil Kauslands performance No Más som udfoldede sig her i Bergen i lørdags. Siden er nævnte performance blevet anmeldt og i kommentarfeltet under anmeldelsen tørner repræsentanter for et kunsthadende FrP-seg- ment, dedikerede sportsfans og et par andre hoveder vakkert sammen som i et andet trafikuheld.
Saturday, May 10, 2008
Thursday, May 08, 2008
Vagant.no er nu opdateret med Henrik Petersens essay "Den språkkritiska matrisen och smältningen av isen" og Cathrine Holsts tekst "Frihet, eiendom og grunnlov", begge fra aktuelle 1/2008.
Tuesday, May 06, 2008
Monday, May 05, 2008
Her er det Claws Talks propagandacentral med et nyt jive talkin' telegram: Please check out da damn new stuff on Audiatur Bokhandels webpage and lookie here, Kritiker #8 be out.
Sunday, May 04, 2008
Tooseend gunge-a tek til den som kørte Claws Talks gennem The Dialectizer og fik den til at snakke som Muppet Shows svenske kok.
Saturday, May 03, 2008
Ingvild Burkey og Trude Klevens interview med Kathy Acker kan læses her. I tillæg kan Burkeys fine billeder af Acker nu beskues. Plus Tommy Olssons tekst om Dennis Cooper fra Vagant 1/2007 ----- [x]
Saturday, April 26, 2008
Friday, April 25, 2008
Sunday, April 20, 2008
Saturday, April 19, 2008
Det er få kunstkritikere som blir et populærkulturelt fenomen. Stort sett ingen – eller på norsk grunn bare én, Tammy Olsson. Olsson er kropps-slash-videokunstneren som på 00-tallet, i et anfall av post millennium tension, forvandlet seg til en av landets flittigste kunst- kritikere. Stilen er velkjent; de selvbiografiske innslagene, det intimiserende språket – en stemme som ofte synes å stamme fra en chandlersk film noir («Det var en mørk og stormfull natt») eller et kvalmeframkallende folkeeventyr («Kom inn i skogen, lille barn»).
Anmeldelse af T. Olsson: Knust - kritiske fragment 2000-2006 her.
Anmeldelse af T. Olsson: Knust - kritiske fragment 2000-2006 her.
Friday, April 18, 2008
Monday, April 14, 2008
Sunday, April 13, 2008
Vi har ikke tatt noe endelig standpunkt til om den vil bli satt opp. Vi vil vurdere om det blir plass til den senere utpå våren.
Vennlig hilsen
Stein Sørensen
Programsjef Bergen Kino A/S
-----Opprinnelig melding-----
Fra: Susanne Christensen
Lagt inn: 13. april 2008 19:59
Emne: Et spørgsmål
Hvorfor vises Gus van Sants film Paranoid Park ikke på Bergen Kino?
Vennlig hilsen
Stein Sørensen
Programsjef Bergen Kino A/S
-----Opprinnelig melding-----
Fra: Susanne Christensen
Lagt inn: 13. april 2008 19:59
Emne: Et spørgsmål
Hvorfor vises Gus van Sants film Paranoid Park ikke på Bergen Kino?
Saturday, April 12, 2008
Vagant 1/2008 bliver til i disse timer, tema er Europa og man kan bl.a. læse tekster af Henrik Petersen, Morten Strøksnes, Odd W. Surén, Cathrine Holst, Øyvind Rimbereid, Tommy Olsson, Anne Helene Guddal, Jeppe Brixvold, Georges Perec, Francois Bon, Perry Anderson, Jenny Hval, Gisle Selnes, Franz Kafka, Torgeir Skorgen, Stig Sæterbakken, Aslak Nore og Jonas Bals.
Friday, April 11, 2008
Derfor er Faldbakkens trilogi den viktigste norske skjønnlitteraturen på 2000-tallet. Ikke nødvendig vis den som er best skrevet, eller best fortalt, men hvorfor pokker skal skjønnlitteratur alltid vurderes etter disse kriteriene? Herrejemini så mye døll og kjedelig litteraturkritikk som skrives --------------- mere her.
Wednesday, April 09, 2008
Den danske kunstneren Claus Beck-Nielsen har besøkt teatret i Kabul og sendt rapport til Morgenbladet. Nå stiller de norske teaterfolkene i Kabul spørsmål ved at han presenterer kunst som journalistikk --------------- lyder det i Klassekampen idag.
Sunday, April 06, 2008
Dato: Thu, 21 Feb 2008 15:45:23
Fra: Matias Faldbakken
Til: Susanne Christensen
Emne: SV: SV: Et spørgsmål
gjerne den lange versjonen hvis du har tid
Fra: Matias Faldbakken
Til: Susanne Christensen
Emne: SV: SV: Et spørgsmål
gjerne den lange versjonen hvis du har tid
Friday, April 04, 2008
Hva er byrommets politiske dimensjon? Noe grunnleggende har skjedd i byen, noe forflyttet seg og organisert seg i byen, man har sett det tydelig i forstedene, sier den italienske filosofen Antoni Negri i dette intervjuet med arkitektene og byøkologene Constantin Petcou og Doina Petrescu. Ifølge Negri begynner vi å se konturene av en ny generasjon som har oppdaget politikken utenfor partilokalene, og ser på byen som politikkens åsted.
Monday, March 31, 2008
Thursday, March 27, 2008
KOLLEKTIVT, ANONYMT foregår fra d. 28. marts til d. 27. april 2008
KOLLEKTIVT, ANONYMT finder virtuelt sted her
KOLLEKTIVT, ANONYMT finder konkret sted på Roskilde Bibliotekerne
KOLLEKTIVT, ANONYMT er en åben, fælles skriveproces
KOLLEKTIVT, ANONYMT er installationer af pap
KOLLEKTIVT, ANONYMT er frit efter en ordbog over
et næsten uddødt sprog
KOLLEKTIVT, ANONYMT finder virtuelt sted her
KOLLEKTIVT, ANONYMT finder konkret sted på Roskilde Bibliotekerne
KOLLEKTIVT, ANONYMT er en åben, fælles skriveproces
KOLLEKTIVT, ANONYMT er installationer af pap
KOLLEKTIVT, ANONYMT er frit efter en ordbog over
et næsten uddødt sprog
Wednesday, March 26, 2008
Friday, March 21, 2008
Saturday, March 15, 2008
Lucy er sammensatt. Jeg har skvist en god del klassiske figurerer inn i en og samme skikkelse. Men «ekstremfeminisme» er faktisk ikke helt på jordet, ettersom en del av replikkene hennes er klippet rett fra Andrea Dworkins bok «Intercourse» fra 1987. Ideen om sam- leiet som en «okkupasjon» stammer altså herfra. Lucy avskyr alle former for penetrasjon, også inntak av fast føde ----- stort interview med Matias Faldbakken i KK.
Thursday, March 13, 2008
Tuesday, March 11, 2008
Sunday, March 09, 2008
Audun er (som Aud) på køkkenet og laver grøntsagssuppe, mine grådige, små pølsefingre piller ved übervakre Red Shifting af Aleksandr Skidan og her er et par random shots fra Oslo.
Monday, March 03, 2008
In short: Nielsen come walking down from the mountain carrying the Flag into the capital of Afghanistan, he walks through the city to the National Theatre, he enters and step onto the stage in the last moment of the performance the Parliament, and after five years of wandering the world political reality he has finally come back home into fiction ----- Nielsen er i Afghanistan, mere her.
Friday, February 29, 2008
Sunday, February 24, 2008
Tuesday, February 19, 2008
Vi forventer at spotte nogle af Aud Olsens greatest hits her et sted snart og Nielsen er på vej til Kabul, mamma mia. Hils!
Monday, February 18, 2008
Thursday, February 14, 2008
Monday, February 11, 2008
Sunday, February 10, 2008
Tuesday, February 05, 2008
In orbit. Mette er i Bergen, Aleksandr is touring the US og nogen af os asteroider swinger forbi Oslo snart.
Monday, February 04, 2008
Friday, February 01, 2008
Litlive præsenterer sin februar-udgave, sandelig. Her skriver bl.a. Christensen om Juliana Spahrs The Transformation.
Tuesday, January 29, 2008
Monday, January 28, 2008
We, the readers, are extensions of the poem; ultimately, that is the only factor that makes aesthetic work atelic. It's up to us to continue its performance, so that life itself might be composed a bit more poetically. To paraphrase Stein, politics begins only in our beginning again the work our poets have already begun.
Eric Keenaghan om bl.a. Juliana Spahrs The Transformation her.
Eric Keenaghan om bl.a. Juliana Spahrs The Transformation her.
Sunday, January 27, 2008
Wednesday, January 23, 2008
Tuesday, January 22, 2008
Velkommen på Konstfack onsdag! Peter Adolphsen, Katarina Bonnevier, Marina Ciglar, Simen Hagerup, Christina Kullmann, Fredrika Spindler og Susanne Christensen vil stjæle Deres tid, sidstnævnte med et oplæg der har fået den umulige titel: "Arne Melberg is a riot grrrl - selvfremstilling i litteratur og media" -------------------- good luck to her.
Sunday, January 20, 2008
Friday, January 18, 2008
Tuesday, January 15, 2008
Poenget mitt var at redaktørrollen også er en kreativ rolle - kommentaren [til Jahn Thon på dette seminar] gikk på det litt ensidige fokuset på de tidsskriftene som er drevet av forfattere eller "forfatterpretendenter", og på hvordan tidsskriftene blir uttrykk for en strategi som skal bane vei for forfattervirksomheten; det er ikke alltid forfatterne som gjør det mest nyskapende arbeidet i det litterære feltet. Thon var for så vidt inne på dette i det han sa om Rondo, der det var like mange kritikere som forfattere med i redaksjonen, og der disse rollene ikke var så skarpt atskilte som vi er vant til å tenke på dem som. En poet som Kenneth Goldsmith har tatt til orde for at vi ikke trenger flere "kreative" forfattere, men snarere forfattere som er kompetente kompilatorer og antologister, med den enorme mengden historisk tekst og daglige informasjonsstrømmer vi står overfor. Denne typen forfattere finnes på sett og vis allerede, og kalles redaktører. I kunstverdenen har man allerede for lenge siden omtalt kuratoren som den nye kunstneren. I førmoderne tid var ikke forfatteren en personlig størrelse - selve Mosebøkene er jo verket til et knippe redaktører.
Audun Lindholm i et interview i Bøygen som lanceres i Oslo idag.
Audun Lindholm i et interview i Bøygen som lanceres i Oslo idag.
Thursday, January 10, 2008
Tuesday, January 08, 2008
Friday, January 04, 2008
Revolution Girl Style Now! *** Look out for riot grrrl i en avis nær dig.
Stewart Home om Riot Grrrl her og grrrl fanzine arkiv her.
To små film af Sadie Benning her og her, her begyndelsen til filmen "Girl Power" og her Bennings video lavet til Julie Ruin: Aerobicide.
Dokumentar 1 + 2 + 3 og Kathleen Hanna spoken word her.
Stewart Home om Riot Grrrl her og grrrl fanzine arkiv her.
To små film af Sadie Benning her og her, her begyndelsen til filmen "Girl Power" og her Bennings video lavet til Julie Ruin: Aerobicide.
Dokumentar 1 + 2 + 3 og Kathleen Hanna spoken word her.
Subscribe to:
Posts (Atom)